Emeklilik ve deprem tazminatı ödemeleri AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, personele verilecek olan emeklilik ve deprem tazminatı ödemeleri için borçlanma yetkisi talebi AKP ve MHP’li belediye meclis üyeleri tarafından reddedildi. Belediye Başkanı Zeydan Karalar duruma tepki gösterdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, EYT nedeniyle emekli olan personelin tazminatı ve personele ödenen deprem tazminatı ödemeleri için borçlanma yetkisi talebinde bulundu.

Büyükşehir’in söz konusu talebi AKP ve MHP’li belediye meclis üyeleri tarafından reddedildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaptığı yazılı açıklama ile duruma tepki gösterdi. Karalar, “Bütçede öngörülmesi mümkün olmayan ek masraf kalemleri belediyelere yüklendi. Amaç bizi çalıştırmamaksa, yine de çalışıyoruz. Engeller aşılmak içindir ve bizi güçlendirir. Birlikte destan yazmaya devam edeceğiz!” ifadelerine yer verdi.

Karalar’ın açıklaması şu şekilde:

“1-EYT nedeniyle emekli olan personelin tazminatı
2-Personele ödenen deprem tazminatı
gibi yıllık bütçede öngörülmesi mümkün olmayan ek masraf kalemleri belediyelere yüklendi. Belediye Meclisi’ne bu nedenle getirdiğimiz borçlanma yetkisi talebi, AKP ve MHP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi.

Ne yapalım? İnsanların hak ettiği tazminatı ödemeyelim mi? Ödeyeceğiz! Amaç bizi çalıştırmamaksa, yine de çalışıyoruz. Amaç Adana’yı cezalandırmaksa, Adanalı bu ayak oyunlarını unutmaz.

Değerli hemşehrilerim sadece bilgilendirme sorumluluğuyla yazıyorum. Engeller aşılmak içindir ve bizi güçlendirir. Birlikte destan yazmaya devam edeceğiz!”

429 total views, 1 views today

Bir cevap yazın