Çirkin: “İYİ Parti cesurlar hareketidir asla yılmaz”

Güven ÖZGÜL, (SHA)-

İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, partiden ihraç edilen Ümit Özdağ’ın anayasa taslağı iddiası ile ilgili ve İYİ Parti’yi Fetö terör örgütü ile ilişkilendirenlere yönelik çok sert çıktı.

Çirkin, Özdağ tarafından ortaya atılan anayasa taslağının 2012 yılında AK Parti’nin çözüm sürecinde yaptığı bir çalışma olduğunu ve İYİ Parti’yi de bu çalışmanın içine ekleyerek bir algı operasyonu yapıldığı kaydetti.

Çirkin, “Aslında bu kurulduğumuz günden itibaren yapılıyor, ancak son günlerde hükümet medyası tarafından şiddetli bir yoğunluk kazandı. Bizim HDP ile anlaşıp anayasadan Türklüğü çıkaracağımız dahi söylendi. Bunlara cevap dahi vermeyeceğiz. İşin acı tarafı son tartışmanın kendi vekilimiz Sayın Ümit Özdağ tarafından başlatılması oldu. Çünkü kendisini sever değer veririz.
Ümit beyin HDP ile anayasa görüşmesini ispat amacı ile ortaya koyduğu belgenin içerik aslında 2012 de ki çözüm sürecinde AKP döneminde yapılan anayasa çalışması olduğu belgelendi.
Bu taslağa İYİ Partinin de eklenerek yeni bir çalışmaymış gibi gösterilmek istendiği de Genel Sekreterimiz Sayın Uğur Poyraz tarafından uzman görüşü alınmak sureti ile ispat edildi. İstanbul İl Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu’nun Fetö olduğuna dair iddia ile ilgili ortaya ciddi hiç bir belge konulamadı. Kaldı ki Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener devletin ilgili 2 kurumuna resmi olarak bu kardeşimizin Fetö ile iltisakını resmi kanallardan sordu “yok” cevabını aldı. Akabinde İstanbul İl Başkanımız kendi rızası ile Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek Fetö bağlantısının olup olmadığının araştırılmasını istedi. Ancak malum çevreler her türlü etik kuralı hiçe sayıp iddaları gerçekmiş gibi dillendirmeye acımasızca devam ettiler.” dedi.

“BU SÜREÇTE OYLARIMIZ YÜKSELDİ”

Çirkin, bu yapılanların kirli bir siyaset olduğunu ifade ederek, “Bizler İYİ Partiyi kendi ceplerimizden harcadığımız para ile ve büyük tehlikelere maruz kalarak milletimizle beraber kurduk. Çok şükür milletimiz bunu anladı ve bize kucağını açtı. Hedefimiz milletin ve devletin sorunlarına dürüst, namuslu bir yönetim anlayışı ile çare olmaktı. Bu İYİ niyetimiz ve Sayın Meral Akşener’in samimiyeti milletimiz tarafından farkedildi. Öyle ki artık AKP’li yorumcular bile bütün partiler oy kaybederken sadece İYİ partinin yükseldiğini kabul edip dillendirmeye başladılar. Aslında durum bu olunca biz bir şeyler bekliyorduk. Ancak bunun içimizden biri olan Sayın Ümit Özdağ tarafından başlatılması içimizi acıttı. Sonuçta kendisi partiden ihraç edildi. Ne gariptir ki bu süreçte İYİ parti yine oylarını yükseltti ve % 16.2 ye çıktı. Medya eliyle yapılan bu kirli siyasete karşı millet bize sahip çıktı. İşte bu sebeple sadece yüce Allah’a güvenir, sadece Türk Milletine sığınırız. Biz hiç bir iftiraya aldırmadan Sayın Meral Akşener’in izinde yolumuza devam edeceğiz. Biz işçimizin, köylümüzün, çiftçimizin, esnafımızın, sanayicimizin, emeklimizin, işşiz gençlerinizin ve devletimizin karşı karşıya kaldığı ağır sorunları çözmeye talibiz ve bundan asla yılmayacağız. Kimseden korkumuz yok, çekindiğimiz yok.” ifadelerini kullandı.

“İYİ PARTİ CESURLAR HAREKETİDİR ASLA YILMAZ”

Çirkin, İYİ Parti teşkilatlarının her türlü fitneyle baş edecek güçte ve kalitede insanlardan oluştuğunu vurgulayarak,
“İYİ Parti tabanı bir “cesurlar hareketi“ dir asla yılmaz.İYİ Parti meclis grubu çalışkandır üretkendir. İYİ Parti Divanı ve Genel Merkezi yetkindir azimlidir. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ise zor günlerin insanıdır çok hardallı bayram görmüştür bunlar hafif gelir ona. Son olarak öncelikle milletimize teşekkür ediyoruz bize sahip çıktığı için. Teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz bu zorlu sınavdan başarılı çıktıkları için. Güzel ve Corona’sız günlerde buluşmak ümidi ile herkese saygılar.” ifadelerine yer verdi.

633 total views, 1 views today

Bir cevap yazın