Birazda siyaset

”Abi bir söyleşi yapalım seninle.” Konu nedir.? diye soruyorum. ”Biraz siyaset konuşalım.” diyor Salbaş Haber Ajansı sitesi editörü
Sayın Güven ÖZGÜL.
Mesela diyorum.”Tekrar muhtar adayı olmayı veya aktif siyasete girmeyi düşünüyormusunuz.?” ”İsterseniz bu hangi parti olabilir.” gibi konularda fikrimi öğrenmek istiyormuş.Bu gibi sorularla halk arasında da zaman zaman karşılaşıyorum.

BU VESİLE İLE AÇIKLIYORUM…

”MUHALİF OLMAYI SEVİYORUM.”

Gençliğim Ülkü Ocakları’nda geçti.
1983 yılında demokrat bir ülkücü olarak DYP kurucuları arasına girdim. Kurucusu bulunduğum Partinin Genel başkanlığını yapan Sayın Tansu ÇİLLER, Mehmet AĞAR, Süleyman SOYLU ve halen kayıtlı üyesi bulunduğum parti MHP Genel Başkanım sayın Dr.Devlet BAHÇELİ, bugün mevcut iktidar partisi AK PARTİ yanında millete hizmet yolundalar.

Hep sormuşumdur kendi kendime.”Bu şartlarda benim hangi partide aktif siyaset yapmam gerekir diye.”
Herkesin koşarak gittiği iktidar partilerine hiç sıcak bakmadım.

Velhasılı velkelam.Bir parti içinde olsam bile Muhalif olmayı seviyorum vesselam.

Yaklaşık üç yıl önce aldığım bir prensip kararla ”Siyasi partiler ve seçim kanunları değişmediği müddetçe aktif siyasetin içinde yer almayacağım” demiştim. Halen bu kararımda bir değişiklik yok.Aslında siyasete çok sıcak bakıyorum. Ancak zaman ve zemim ne gösterir bilinmez. Kısmetten öte yol gitmez.

GELELİM MUHTARLIK KONUSUNA

Kendi mahallem ve bölgem için halka dağıttığım ıslak imzalı seçim beyannamemde belirttiğim ideallerimden hiçbir zaman vazgeçmem mümkün değildir.
Ancak ;
Bu hedeflerimiz kim tarafından gerçekleştirilir veya gelecekte gerçekleştirileceğine dair bir söz verilir ve inanırsam, onun yanında olur ve sonuna kadar desteklerim. Makamlar amaç değil, hizmet için bir araçtır.

Kamuoyunun bigisine arz ederim.

1,093 total views, 4 views today

Bir cevap yazın