Bir yazarın düşleri

Yazarlar;
Bazan ”Yazarını kurşunlatan yazılar” yazarlar.Merhum Necdet SEVİNÇ gibi,Uğur MUMCU gibi.Bazan kodese tıktıran yazılar yazarlar bir çokları gibi.Bazanda suya sabuna dokunmayan,Etkiye sütlüye karışmayan yazılar yazarlar hiç memleket meselesi yok gibi.

Adı üstünde yazar.Fikir ve düşünce hürriyeti var diye yazar.Bazan alkışlanır kimi kesim tarafından,Bazan acımasızca eleştirilir.Aslında hepsini göze almıştır yazar.Işık olmak ister bir topluma.

Kime sorsan okur yazarım diyor. Okumak kültür meselesi. Bazan bir yazı okursun veya bir söz dinlersin,hoşuna gider paylaşırsın çevrendekilerle.Onlarında hoşuna gider ve altına imzasını atarlar. Sonra kim yazmış veya söylemiş diye merak ederler.Açıklanır kimlikler. Başlarlar mırıldanmaya az önce kabullenip altına imzayı atanlar.”Geç onu,biz biliyoruz onun nasıl biri olduğunu.” Ne komonistliğini, ne Faşistliğini nede İrticacı olduğunu bırakırız yanına. Hemen mahkum ederiz bir yazısını dahi okumadan yazarı.

Hep doğruyu kendimiz yada kendimiz gibi düşünen insan bilir ya.Halbuki doğru tek.Yanlış gibi.Hak ve batıl gibi.

Saltanat heveslileri sever bu tip insanları.Toplumsal meselelerde hem fikir olmalarını istemezler insanların.Sanki sistem ayrışma,kutuplaşma üzerine kurulu.Halbuki bizim Peygamberimiz ” Benim ümmetimin işleri istişare ve istihare iledir.” buyuruyor. Geldiğimiz noktada toplumun ekseriyeti ”Bana ne,Sana ne,Neme lazım” anlayışında gibi.

Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmuyor beyler. Yazar yazılarına eleştirel yorum bekler okurlarından.Tartışılsın ister edep ve adap çerçevesinde.Yanlış düşünceler doğrulansın ister.

Fazla bir şey mi istiyor yazar,
Yazardan bu haftalık bu kadar.

Kalın sağlıcakla efendim.

2,090 total views, 1 views today

“Bir yazarın düşleri” üzerine 2 yorum.

  1. Hayırlı olsun . Gazeteye ya da dergilere yazmak için geç bile kaldın. Düşüncelerine katılıyorum. Kolay gelsin. Başarılar diliyorum.

Bir cevap yazın