Benim de Turnuva Anılarım Var

COVID-19 salgını ev ve iş yaşantımızı bayağı etkiledi. Evde ne iş yapacağını şaşıran özellikle erkek milleti arkadaşlarına sosyal medyadan tuvalet kağıdı sektirip meydan okurken başta Mustafa Hoca olmak üzere diğer arkadaşlarımız da turnuva anılarını anlatarak bu sıkıntılı günlerde eskiyi yad ediyorlar. Kırıcı ve ayrıştırıcı olmaması şartıyla ilgi ile takip ediyoruz.

Turnuva organizasyonu sayesinde zaman zaman bir araya geldiğimiz arkadaşlara insanların anılarına güzellikler katmak, ilerde anlatacakları güzel anıları hafızalarına yer etmek için bu organizasyonda çaba harcadığımızı belirtmişimdir. Onlar bu güzel anları anı haline getirirken bizlerde unutamayacağımız anları yaşamaktayız.

Sosyal medya platformlarının canlı yayın özelliğini açması ile birlikte bir eksikliğimizi daha gidermiştik. İşini bırakıp yaylaya gelemeyen futbolcu yakınları ya da o hafta için izin alıp aramıza katılamayan meraklı izleyicilerimiz için biz de bu imkanlardan azami faydalanma yollarını bulmuştuk. Yanılmıyorsam son üç yıldır biz de Subattığı Arena da oynanan tüm maçları imkanlarımız elverdiği ölçüde canlı yayınlıyoruz. Merakla takip edildiğini düşünüyorum.

Zevksiz ve heyecansız geçen yine böyle bir canlı maç yayını sırasında- ilk kez yaylamıza maç seyretmeye geldiklerini düşündüğüm- üç kişilik bir arkadaş grubu anlatım kulemizin hemen altında durmuş, daha çekişmeli geçmesi beklenen bir sonraki maçı bekliyorlardı. Amatör bir turnuva maçının canlı yayınlanması epey ilgilerini çekmiş gözüküyordu. Zaman zaman maçı bırakıp çekim kulesinde beni ve yanımdaki kamera tutan arkadaşı izliyorlardı. Maç o kadar sıkıcı idi ki anlatımım ile maça biraz heyecan katmak istedim ve oyundaki her oyuncunun hareketini ballandıra ballandıra anlatmaya başladım.

Takımlardan biri orta sahayı geçmeye görsün, hemen sesimi yükseltiyor ve sanki gol pozisyonuymuş gibi heyecan içerisinde bir radyo spikeri gibi ayrıntılı şekilde pozisyonları yorumluyordum. Topun oyunda olmadığı zamanlarda ise önceki pozisyonları tekrar tekrar en ince ayrıntısına kadar heyecan içerisinde bir daha aktarıyordum. Biraz da oyuncular bendeki heyecanı görür de onlar da hareketlenir diye düşünmüştüm. Hatta canlı yayında ekrana gelen yorumlardan bir tanesi ‘’Abi at yarışı mı sunuyorsun?‘’ olmuştu. Misafirler kafalarını bir yukarı kaldırıp bana bakıyorlar bir sahaya bakıp şaşırıyorlardı. O an sanki kafalarından geçeni okumuştum: ’’Bu adam bizim izlediğimiz maçı mı anlatıyor yoksa biz mi göremiyoruz pozisyonları?’’ Kafalarını kaldırıp merak içinde bize doğru tekrar döndüklerinde göz göze geldik ve ‘’Evet evet, aynı maçı anlatıyorum’’ dedim. Bu diyalog sonrası karşılıklı gülüştük. At yarışı tanımı için sonradan tekrar anlattıklarımı dinlediğimde ise hak vermiştim yorum yazana )

1,084 total views, 1 views today

Bir cevap yazın