Anne koyun üçüz kuzu doğurdu

ADANA’da çoklu gebelik sebebiyle bir besi koyunu üçüz kuzu doğurdu. Anne koyunun doğum sonrası sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, üçüz kuzular veteriner hekimlerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Olay, Çukurova İlçesi’ne bağlı Kurttepe Mahallesi’nde yaşandı. Hayvancılıkla geçimini sağlayan Mehmet Atçı’ya ait çiftlikte bir anne koyununun doğum sancısı geldi. Atçı’nın telefonla araması üzerine çiftliğe gelen veteriner hekimler, anne koyunun rahat doğum yapması için müdahelede bulundu. Yaklaşık 20 dakikalık bir sürenin ardından anne koyun üçüz kuzu dünyaya getirdi. Hekimler doğum sonrası kuzuların ölü doğduğunu saptarken, anne koyunun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Veteriner Hekim Muhsin Akalan, bir koyunun üçüz doğurmasının çok rastlanan bir olay olmadığını belirterek, “Meslek hayatım boyunca böyle durumlarla çok az karşılaştım. Bir koyunun üçüz doğurması çok alışıla gelmiş bir şey değil. Bu tür üçüz doğumlar yüzde 1 veya 2 oranında olabiliyor. Onlardan biriyle karşılaştım, anne koyunun rahim sorunu yaşaması nedeniyle kuzular ölü doğdu. Neyseki anne koyunun sağlık durumu iyi” şeklinde konuştu.

833 total views, 1 views today

Bir cevap yazın