AK Parti iktidarı 22 yıllık görev süresince dev eserlere imza attı

Türk siyaset tarihinde önemli bir yere sahip olan AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’yi birçok yenilikle tanıştırdı.

AK Parti’nin 22’nci yaş gününde TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları ve AK Parti öncülüğünde hayata geçirilen dev eserler…

Güler, yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çokça belirttiği gibi AK Parti’nin kuruluş dönemine baktığınızda o zamanki toplumsal yapımız ülkenin genel siyasi görünümü ekonomik imkanlarına baktığımızda hakikatten içler acısı bir durum vardı. 1950 yılı çok partili siyasi hayatla beraber AK Parti’ye kadar 52 yıllık bir dönem içerisinde baktığımızda 38 tane hükümet kurulmuş yani ömrü 1,5 yıl dahi olmayan hükümetlerle aziz milletimize hizmet edilmeye çalışılmış güya” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

Güler, “Burada belli bir istikrarı yakalamanız lazım siyasi zemin içerisinde. Sayın Cumhurbaşkanımız da o dönemlere geldiğimizde aslında AK Parti’yi kuran ve sahiplenen onu kendi öz evladı gibi gören aziz milletimizdir. Biz sadece geldik tabelasını astık demiştir. İktidar dönemimizle beraber Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu 22 yıllık dönem içerisinde Türkiye’nin yüz akı birçok eserin üretildiğini görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

22 YILIN ÖZETİ

22 yılı bir kelime ile özetlersek ben zihinlerimizdeki vesayetin acziyetin kırılmasıdır derim.

HEDEFLER NELER?

Önümüzdeki dönem dünyanın ilk 10 ekonomisi olacak şekilde şu anda 250 milyar dolar ihracatı olan ülkemizin 2028 yılına geldiğinde 350 milyar dolarlık bir ihracat potansiyeli var. Yine turizmde 100 milyon turist ve 100 milyar dolarlık bir turizm potansiyelini de 2028 yılına kadar hedefine koydu. Her türlü hazırlıkları yapıyoruz.

“ÇALIŞAN VE EMEKLİLERİMİZİN BEKLENTİLERİNİ…”

Enflasyonumuzu birkaç yıl içerisinde tek haneli rakama indirmeyi ve aynı zamanda da çalışanlarımızın ve emeklilerimizin ücretlerinde özlük haklarında onların beklentilerini karşılayacak şekilde bir bütçe disiplini sağlayacak ölçüde inşallah artışları sağlayacağız.

İŞTE TÜRKİYE’YE ÇAĞ ATLATAN DEV ESERLER

HAVAYOLU HALKIN YOLU OLDU

İstanbul Havalimanı dünya birinciliğine oynuyor. 22 yılda havayolu halkın yolu oldu. Art arda rekorlara imza atan İstanbul Havalimanı, son olarak bin 517 uçuşla en yoğun havalimanı seçildi.

TÜRKİYE’NİN YERLİ OTOMOBİLİ: TOGG

Türkiye’nin otomobil hayali tam 62 yıl önce başladı. Yarım asrı aşkın sürenin ardından yerli otomobil fikri yeniden filizlendi.

22 YILDA 403 TÜNEL HİZMETE GİRDİ

AK Parti iktidarları döneminde 403 tünel tamamlanarak hizmete girdi, Bu sayede yollar kısaldı, şehirler birbirlerine yaklaştı.

TÜRKİYE’NİN HIZLI TREN AĞLARI

Türkiye, 2009’da ilk kez yüksek hızlı tren ile tanıştı. 22 yılda bin 213 kilometre yüksek hızlı tren hattı kuruldu.

MESAFELER KÖPRÜLERLE KISALDI

22 yılda çok sayıda köprü de yapıldı. Birçok il ve bölgeyi birbirine bağlayan dev köprüler inşa edildi.

SAĞLIKTA MEGA PROJELERE İMZA ATILDI

22 yıllık AK Parti iktidarları döneminde sağlık alanında da mega projelere imza atıldı. Bu kapsamda son 20 yılda 21 Şehir Hastanesi tamamlanarak faaliyete geçirildi.

22 YILDA YAPILAN BARAJLAR

Türkiye 2002’de 276 olan baraja 22 yılda 586 yeni baraj eklendi.

İKİ KITANIN EN KISA YOLU AVRASYA TÜNELİ

Milyonlarca kişinin yaşadığı mega şehirde kalabalıkla birlikte trafik problemide ortaya çıkıyor. Bu probleme çözüm olarak Asya ve Avrupa’yı deniz altından birleştiren ilk kara yolu tüneli projesi hayata geçirildi. Ve iki kıta arasındaki mesafe 5 dakikaya indirildi.

22 YILDA ÖNEMLİ SPOR YATIRIMLARI YAPILDI

AK Parti döneminde spor alanında önemli yatırımları yapıldı. Birçok kent yeni stadyumlara kavuştu.

219 total views, 1 views today

Bir cevap yazın