AFAD’dan skandal karar! Depremzedelerin kira yardımı kesildi

AFAD, depremlerde oturdukları evleri yıkılan, orta hasar veya ağır hasar alan kiracılara yatırılan kira yardımının haziran ayı sonunda kesileceğini duyurdu.

6 Şubat Maraş merkezli depremlerin etkisi hâlâ sürerken AFAD, depremlerde oturdukları evleri yıkılan, orta hasar veya ağır hasar alan kiracılara yatırılan kira yardımının haziran ayı sonunda kesileceğini duyurdu. Depremzedeler için yapılan evlerin teslim edilene kadar verileceği söylenen kira desteğinin kesilmesine depremzedeler tepki gösterdi. Bu ay itibariyle desteğin son bulacağı depremzedelere mesaj yoluyla bildirildi.

AFAD  tarafından gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi: “6 Şubat depremlerinin büyüklüğü ve etkisi dikkate alınarak daha önceki hiçbir deprem afetinde kiracılara yapılmayan kira destek ödemelerini afetzede kiracı kardeşlerimize de başlatarak bir ilki gerçekleştirdik. Orta hasar ve üzerinde hasarlı olduğu tespit edilen konutlarda ikamet eden kiracı ailelerimizin kira destek ödemelerine Nisan 2023 tarihinde başlamıştık. 12 ay ödemesi planlanan kiracılara destek ödemelerinin 15’inci ve Sonuncusunu haziran ayında yaparak tamamlayacağız. Allah milletimizi ve devletimizi her türlü afetten korusun.”

VELİ AĞBABA: DERHAL VAZGEÇİLMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba karara tepki göstererek, öte yandan ev sahiplerine kira yardımlarının devam edeceğini belirleterek uygulamadan vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Ağbaba, “AFAD duyurdu! Depremzede kiracılara bir kez daha üvey evlat muamelesi yapıldı. Orta hasar ve ağır hasarlı binalarda oturan kiracılara ödenen kira yardımı bu ay sona eriyor. Ev sahiplerinin kira yardımları devam edecek, kiracıların yardımı kesilecek” dedi.

“KİRACILAR KİRALARINI NASIL ÖDEYECEK?​”

Ağbaba, oturdukları evleri yıkılan veya ev sahipleri tarafından evlerinden çıkarılan kiracılara yapılan muamelenin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Kiracılar, deprem sonrası zaten en az 5 kat artan kiraları, kira yardımı almadan nasıl ödeyecekler? Devlet depremzedeler arasında ayrım yapmamalı, bu yanlış uygulamadan derhal vazgeçilmelidir” açıklamasında bulundu.

221 total views, 2 views today

Bir cevap yazın