Adana’da futbol magandalarından çirkin saldırı! 2 tutuklama

ADANA’da U11 kategorisinde oynanan lig maçında hakem kararlarını beğenmeyen futbol magandaları sahaya girmeye çalışarak stad görevlisini öldüresiye darp etti. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde 3 kişi gözaltına alındı.

Olay, saat 19.30 sıralarında Çukurova İlçesinde U11 kategorisinde oynanan lig maçında yaşandı. Hakem kararlarını beğenmeyen 3 maganda sahaya girmek istedi. Stad görevlisinin kapıyı açmaması üzerine çıkan tartışma daha sonra tekme tokatlı saldırıya dönüştü. Polis ekiplerinin olay yerine gelmesiyle 3 kişi gözaltına alınarak tutuklandı. Savcılığa sevk edilen 3 isimden 2’si çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanırken, diğer 1 kişi ise 18 yaşının altında olması nedeniyle serbest bırakıldı.

DARP RAPORU ALDI, ŞİKAYETÇİ OLDU

Olayın ardından hastaneye kaldırılan stad görevlisi U.Y, tedavisinin ardından darp raporu alarak kendisine saldıran K.A, C.A, ve E.S,’den şikayetçi oldu. U.Y polis ekiplerine verdiği ifadede, “10 yaşındaki çocukların oynadığı bir maçta önce hakeme ağza alınmayacak küfürler eden 3 kişi, daha sonra sahaya girip hocalarımıza saldırmak istedi. Ben buna izin vermeyince üstüme yürüyüp tekme tokat saldırdılar. Darp raporu alarak bu saldırganlardan şikayetçi oldum. Spor’da şiddet olaylarının bitmesi için daha sert yaptırımlar bekliyoruz. En üzücüsü de sporda şiddet olaylarının 9-10 yaşlarında futbol oynayan çocukların karşılaşmasında yaşanmasıdır. Umarım gerekli yaptırımlar uygulanır.” dedi.

1 GÜNDE 2 DARP

Yine öte yandan aynı gün içerisinde oynanan bir başka müsabaka sonrası futbol magandaları yine devreye girdi. İddiaya göre, hakem kararlarına tepki gösteren 2 kişi, maç bitimi sonrası hakemleri otoparka kadar takip edip fiziki saldırıda bulundu. Maçın hakemleri H.Ş ve A.Ç emniyete giderek saldırganlar S.İ ve M.Y’den şikayetçi oldu. Mahkemeye çıkan şüpheliler ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

987 total views, 1 views today

Bir cevap yazın