Adana Büyükşehir Belediye Meclisi karıştı! CHP’li üyeden AK Parti ve MHP’li üyelere ayar!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin MHPli Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ ve AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı’nın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Yavuzlar Köprüsü ve sinek konusunda Adanalıların şikayetçi olduklarına yönelik eleşirileri ile Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri sonuçları hakkında yaptıkları yorumlara CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan kürsüye çıkarak yanıt verdi. Seyhan, “Ozan Bey’in değerlendirmelerinde biraz yerelin dışında siyasi boyut kazandı. İster istemez cevap vermek zorunda kaldım. Değerli arkadaşlarımızın seçim sonrasında heyecan içerisinde olmamalarını anlayabiliyorum. Elbettte biz de bunu Adana’da yerel seçimleri kazandığımızda büyükşehir ve ilçelerimiz adına yaşamıştık” sözlerinden sonra Cumhur İttifakı sıralarından “Biz bunu yirmi yıldır yaşıyoruz” sözlerinden sonra gerilim tırmandı.

“Siz heyecanı yaşıyorsunuz ama toplumun yaşadıklarının ne yazık ki farkında değilsiniz” diye cevap veren Seyhan, “Bu kürsüye birçoğunuz çıkıyorsunuz. Niye ben çıktığım anda konuşmam böyle engellenmek için bir çabaya giriliyor.” diye serzenişte bulundu.

‘Terör örgütleriyle ilgili masa altından bir araya gelenler, iş birliği yapanlar” diye suçlamalarda bulunulduğuna dikkat çeken Seyhan, “Bir siyasetçi bir lafın nereye gittiğini, gidebileceğini düşünmeden laf etmeyecek kadar deneyimli olan arkadaşlarımızın olduğunu biliyoruz. Kim yaptı? Ya da ne yaptı? Nasıl Yaptı? Bunu söyleyebiliyor musunuz? Yok, çıkıyorsunuz ortaya; olmayan görüntüleri ekranlara yansıtarak söylenmeyen söz söylenmiş gibi söylenerek, sonra da gerçek yada değildir diyerek toplumun karşısına bir özür bile söylemeden çıkabilme cesaretini gösteriyorsunuz. Sonra da yetmiyor, gelip aynı terannenileri, temriz pilavı gibi bu tür şeyler söylemeye kalkıyorunuz. Kim ne yapmışsa söyleyeceksiniz. Yan ibirileri gidip İmralı’ya görüşme yapmış? Birileri gidip Oslo’da görüşme mi yapmış Kemal Kılıçdaroğlu, ya da Meral Akşener? Ya da Osman Öcalan’ı TRT’ye mi çıkardık? Yani ne yapıldıysa kim ne yaptıysa bunu söyleyin. Eyvallah. Şimdi geçmişte masa altında kimlerle ne görüşmeler yapıldığını anlatmaya kalksam farklı noktalara gideriz. Bakın geçmişte neler yapıldığı konusu ayrrı bir konu. Parantez açıyorum. Şu noktada söyleyeceklerimi Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına söylemiyorum. Serdar Seyhan olarak söylüyorum” şeklinde konuştu. Seyhan, “Bu ülkede on yıllarca yaşanan bir Kürt sorunu vardı. Hala çözüülememiştir, hala da var” dedi. Bu sözlere Cumhur İttifakı sıralarından “Kürt sorunu yok, PKK sorunu var” şeklinde tepkiler geldi.

Karşılıklı sözlü sataşmalar üzerine misafir bölümünde oturan bir vatandaşın da dahil olmasına meclis üyeleri tepki gösterdi. Daha sonra, oturumu yöneten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, oturumu kapattığını duyurdu.

527 total views, 1 views today

Bir cevap yazın