Karaisalıspor Kulübü, İncirlikspor ile oynanan hazırlık maçında futbolcularına yönelik gerçekleştirilen saldırı üzerine yazılı bir açıklama yayımladı. Yaşanan olayı şiddetle kınayan kulüp, dostluk ve kardeşlik amacıyla çıkılan sahada böyle bir durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.
Karaisalı Spor Kulübü tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
”Dostluk ve kardeşlik duygularıyla, yalnızca sporun birleştirici gücünü yaşamak ve güzel bir hazırlık maçı yapmak amacıyla gittiğimiz İncirlikspor karşılaşmasında futbolcumuza yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Futbolun özünde dostluk, saygı, centilmenlik ve kardeşlik vardır. Sahada rekabet olabilir, mücadele olabilir; ancak hiçbir koşulda şiddetin, saldırının ve sportmenlik dışı davranışların yeri olamaz.”
Açıklamanın devamında, sahalarda öfke ve şiddet yerine fair-play ruhunun görmek istendiği vurgulanarak şu temennilerde bulunuldu:
”Bizler sahaya kavga etmek için değil, sporun güzelliklerini paylaşmak için çıkıyoruz. Dostluk amacıyla gidilen bir karşılaşmada sporcumuza yönelik böyle bir olayın yaşanması kabul edilemez. Unutulmamalıdır ki forma renkleri farklı olsa da hepimiz aynı sporun, aynı kardeşliğin parçasıyız. Yaşanan bu olayı kınıyor, sporun ruhuna gölge düşüren bu tür davranışların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Sporcumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sporun birleştirici ruhuna sahip çıkan herkesi sağduyuya ve centilmenliğe davet ediyoruz.”
593 total views, 593 views today

Salbaş Haber Ajansı, tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla hizmet veren bir medya kuruluşudur. Misyonumuz, yerel ve ulusal düzeyde en güncel ve önemli haberleri okuyucularımıza sunmaktır. Bağımsız gazetecilik ilkelerimiz doğrultusunda, topluma katkıda bulunmayı hedefliyoruz.