Veli Andaç Durak vefat etti

Adana siyasetinin önemli isimlerinden Veli Andaç Durak bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Durak’ın ölüm haberini oğlu Mehmet Sertaç Durak, sosyal medya hesabından “Acı Kaybımız” paylaşımıyla duyurdu. Oğul Durak, “Tarifsiz acımızı paylaşıyor,
yakınlarımıza tüm sevenlerine ve dostlarına baş sağlığı diliyoruz” dedi.

DYP’den 19 ve 20’nci dönem Adana milletvekilliği de yapan Karaisalılı siyasetçi Andaç Durak akciğerine domates kaçması sonucu hastene de tedavi görüyordu. Evli ve 2 çocuk babası olan Durak, Adana Beden Terbiyesi Gençlik ve Spor Bölge Müdürü olarak kente önemli hizmetler sağlamış ve bir çok kişiye ekmek kapısı olmuştu.

Durak’ın cenazesi 30 Eylül Cuma günü (bugün), cuma namazına müteakip Kabasakal Mezarlığı’na defnedilecek.

ÖLMEDEN ÖNCE VASİYET ETMİŞTİ

Tedavi gördüğü süreçte babasının vasiyetini muhabirimiz Güven Özgül’e aktaran Sertaç Durak, “Babam bana dediki beni hayatta tutan bizi sevenlerin duaları oğlum. Onlara teşekkürlerimi ilet ve not al hastaneden çıkınca sağlıgıma kavuşursam muhakkak aramam lazım. Teşekkürlerimi bizzat ben yapacağım dedi. Ne mutluki bize manevi servetin önemini bizlere birkez daha gösteren hemşehrilerimizden. Bu kadar çok insanın sevgisini kazanmak dile kolay, bize bıraktığı en büyük serveti olan itibarıdır. Dürüst olabilmek, erdemli olabilmek insanlara faydalı bir nefer olarak yetiştirdiği içinde minnettarız” ifadelerini kullanmıştı.

932 total views, 1 views today

Bir cevap yazın