Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş’ten MHP’ye çok ağır sözler: “Şu andaki MHP, Türkeş’i temsil etmiyor”

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Taş, katıldığı bir programda MHP’yi hedef aldı. Ayyüce Türkeş Taş, ‘Şu andaki MHP, Türkeş’i temsil etmiyor, MHP, şu anda M, H, ve P harflerinden oluşmuş bir parti’ ifadelerini kullandı.

“MHP, TÜRKEŞ ÇİZGİSİNDE DEĞİL”

Ben MHP’nin Türkeş çizgisinde olduğunu düşünmüyorum. Özellikle Sinan Ateş cinayetinden sonra, benim temsil ettiğim cami da bunu gördü ki, hiçbir şekilde Alpaslan Türkeş, hukukun üstünlüğünü savunan, kaba kuvvetten yana olmayan, kendisi için hizmet etmiş, ülkü ocakları başkanlığı yapmış kıymetli bir akademisyenin, kaba tabirle aşağılık bir şekilde katledilmesine hiç tepki vermeden durma noktasında olup, bu davranışı kabullenme şeklinde olan insanlarla Alpaslan Türkeş aynı kefede olamaz.’

“SİYASETE GİRMEMDE SİNAN ATEŞ CİNAYETİ ETKİLİ OLDU”

Benim siyasete girmeme de Sinan Ateş cinayeti de neden oldu açıkçası. Türkeş’in kesinlikle kabul etmediği tanımlar, tutumlar sergilenmekte. MHP şu anda o ruhu kaybetmiş, sadece M, H ve P harflerinden oluşan bir parti olarak görüyorum. Tabii ki tüzel kişiliği benim için çok farklıdır. Babamın kurduğu bir partidir.

Şu andaki MHP, Türkeş’i temsil etmiyor, Türkeş misyonunda değil ve Türkiye’deki bu ayrıştırıcı, bölücü ve hukuku ayaklar altına alıcı tavrı hiçbir Türkeş de kabul edemez.”

“BABAMIN KEMİKLERİ SIZLIYOR”

Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Taş, Sinan Ateş suikastına ilişkin MHP’ye tepki göstermişti. Cinayetin destekçilerinin hala korunduğunu yazan Taş, ‘Babamın kemikleri sızlıyor’ demişti.

432 total views, 1 views today

Bir cevap yazın