Stalin ve Tavuk!

”Stalin, en sadist cinayetlerini planladığı çalışma odasına yakın dostlarını toplamış sohbet ediyordu. Votka şişelerinin biri gidip, diğeri geliyordu. Kafalar iyice dumanlanmıştı.
Stalin kan çanağına dönmüş gözlerini etrafında dalkavukluk yarışına girmiş adamlarına çevirerek sordu:

– Saçını ihtilalde, halk içinde, devlet yönetiminde, bürokraside ağartmış dostlarım… Söyleyin bakalım halkın yönetime baş eğmesi, kayıtsız şartsız itaat etmesi için yöneticiler ne yapmalı, nasıl davranmalıdır?

Her dumanlı kafadan bir ses çıktı. Kimisi adaletten, haktan söz etti… Kimisi demokrasiden… Kimisi sürgünden, sehpadan, hapisten… Kitlesel cinayetlerin deha çapındaki katili Stalin, adamlarının izahatlarını beğenmedi… Bir kadeh daha votka çekerek şöyle dedi:

– Yönetimi eline geçiren hükümdar en yücedir! Halkın karşınızda baş eğip durması için ne yapmanız gerektiğini durun da şu beyinsiz kafalarınıza çivi gibi çakayım… Hemen hizmetçileri çağırıp emretti.

– Çabuk bana bir tavuk getirin…

Aceleyle bir tavuk kapıp getirdi adamları… Stalin, kafaları iyice dumanlanmış adamlarının gözleri önünde başladı canlı canlı tüylerini yolmaya tavuğun. Bütün tüyleri yolunup cascavlak kalan tavuğu odanın ortasına salıverdi, lider…

– Şimdi izleyin bakalım nereye gidecek bu şaşkın tavuk…

Zavallı tavuk bu azaptan kaçıp kurtulayım diye aralık kapıdan dışarı canını atayım diyor, soğuktan tir tir titriyor… Masaların altına giriyor, köşeli masa ayakları canını yakıyor… Duvar diplerine koşuyor teleksiz, tüysüz kanatları yara bere içinde kalıyor… Şömineye yaklaşıyor tüysüz derisi kavruluyor…

Çaresiz, tüylerini yolan Stalin’in bacakları arasına saklanıp, sığınıyor… O zaman Stalin, cebinden bir avuç yem çıkarıp önüne tane tane atıveriyor yolunmuş tavuğun… Yemlenen tavuk, Stalin nereye yönelse peşinden koşuveriyor.. Ağızları bir karış açık kalan dostlarına bakıp, pos bıyıklarının altından gülerek şöyle diyor Stalin:

– Gördünüz mü, Halk dediğiniz topluluk bu tavuk gibidir. Tüylerini yolup al ve serbest bırak… O zaman yönetmek kolay olur.”

Tabi ki bu bir hikaye. Stalin bunu kendi halkı için söylüyor.Bizimle ilgisi yok yani.

Yazarlık kolay işmiş yahu.!!!
Kes,Kopyala,yapıştır tekniğiyle paylaş yazıları.
Bazı sebeplerle bu yol zaman zaman kullanılmaktadır.
Bağışlayın efendim.

Tüm dostlarımıza,kardeşlerimize ve mazlumlara selam ve dua ile.

1,233 total views, 2 views today

“Stalin ve Tavuk!” üzerine 1 yorum.

  1. YANLIŞ ANLAŞILIRIM…

    Zülfüyare dokunmadan yazacaksın.Havadan sudan şeyler işte.Çiçekerden böceklerden bahsedeceksin.Hatta yemeden önce masaya dizilen çeşit çeşit yemeklerin fotoğraflarını paylaşacaksın ki çok beğeni ve yorum yapılsın facebook ve instigram sayfalarında.Yani anlayacağınız politik ve taraf olmayacaksın.Suya sabuna dokunmayacaksın .

    Bir yazarın yazısı en doğal bir doğa olayı haberi kadar ilgi çekmiyorsa, Yazarın yazısının yanlış olduğundan değil ”Yanlış anlaşılırım korkusu” nedeniyledir.
    ”Yazarın yazılarına beğeni yaparsam,Olumlu veye olumsuz yorum yazarsam ne derler acaba” çekincesi var sanki insanlar üzerinde.Medeni cesaret meselesi efendim.

Bir cevap yazın