Salbaş’ta solunum cihazına bağlı olarak çadırda yaşayan Özlem’in ailesi konteyner istiyor

ADANA’da Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremin ardından evleri hasar gören Nurten Ateş ve 15 yaşındaki solunum cihazına bağlı kızı Özlem Ateş kendi imkanlarıyla kurdukları çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Mahallesi’nde yaşayan anne Nurten Ateş ve solunum yetmezliği olan Özlem Ateş (15), çadırda solunum cihazına bağlı olarak yaşıyor.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran depremlerde Ateş ailesinin Salbaş Mahallesi’ndeki evleri hasar gördü. Orta hasarlı olduğu belirtilen eve girmeye korkan aile çareyi çadırda kalmakta buldu.

Solunum yetmezliği nedeniyle 15 yıldır yatağa mahkum yaşayan 15 yaşındaki Özlem Ateş’in annesi Nurten Ateş kendi imkanlarıyla yaptıkları çadırda yaşam mücadelesi verdiklerini belirtti. Anne Ateş, kış mevsiminde bu çadırda yaşamanın kendisi ve çocuğu için çok zor olduğunu belirterek yetkililerden konteyner talep etti. Ateş, “Gerçekten çok zor durumdayız evimiz kullanılmayacak halde. Her şeyi bıraktım çocuğum için üzülüyorum. En azından bir konteyner versinler bize. Buradaki bir çok insan az çok demeden bize maddi ve manevi destek verdi ama bizim şuanda en öncelikli ihtiyacımız başımızı sokacak bir yer. Yetkililer ve yardımseverlerin sesimizi duymasını istiyorum” dedi.

697 total views, 1 views today

Bir cevap yazın