Salbaş’ta kahvehaneciler dertli!

Güven ÖZGÜL/ADANA, (SHA)-

Salbaş’ta normalleşme süreciyle birlikte okeysiz tavlasız açılan kahvehaneler boş kaldı. Kahvehaneciler “Maske, mesafe hijyen bizde de var ama okey ve tavla olmazsa bize müşteri gelmez” dedi.

Normalleşme takvimi çercevesinde açılan kahvehanelerde okey, tavla gibi oyunlar yasak. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması şartıyla hizmete başlayan kahvehane işletmecileri, okey, tavla gibi oyunların yasak olmasından dolayı çok az müşteri geldiğini söyledi.

İşletmeci Osman Bereket, “Kurallara uyuyoruz. Özellikle sosyal mesafe kuralına. Ama kahvehaneye gelen yok. Oyun oynamak yasak olduğu için günde 10-15 çay satabiliyoruz. O yüzden kapalı ya da açık olmamızın arasında bir fark yok” dedi.

Bir diğer işletmeci Murat Demirtaş, “Kurallara uyuyoruz. Ama oyun olmadığı için çok az müşteri geliyor. Harçlığımız bile çıkmıyor. Bu yüzden oyun serbest olana kadar kahvenaheyi açmama kararı aldım. Açarsak zarar ediyoruz çünkü. Kahvehanede oyun olmadan normalleşme olmaz” diye konuştu.

Kahvehaneye sohbet için geldiğini belirten Mehmet Akgül isimli müşteri ise, “Evde iyice canımız sıkılmıştı. Açılması çok iyi oldu. Ama oyun olmaması kötü oldu. Kurallara uyuyoruz ve buraya oyun oynamaya, sohbet etmeye geliyoruz” dedi.

BORCUMUZ BİRİKTİ

Salbaş’ta uzun yıllardır kahvehane işletmeciliği yapan Osman Bereket, “Müşteri gelmeyince doğal olarak birikmiş kredi, kira vergi, SGK, elektrik, su, doğalgaz, internet faturalarını ödemekte büyük zorluk çekiyoruz. Devletimizden bu konuda destek bekliyoruz” dedi.

ÖDEMELER ERTELENSİN

Salbaş’ta kahvenahe işletmeciliği yapan bir diğer esnaf Murat Demirtaş ise, “Esnafımızın yanında çalışanlarının ekonomik olarak mağduriyetlerinin giderilmesi, birikmiş olan elektrik, su, doğalgaz, internet faturalarının yıl sonuna kadar ertelenmesini, esnafımızın kapalı kaldığı süre boyunca ödemekle yükümlü olduğu SGK primlerinin devletimizce ödenmesini, işyeri kapalı esnafımıza kira yardımı yapılmasını ve tüm kredi borçlarının yıl sonuna kadar faizsiz olarak ertelenmesini istiyoruz.” dedi.

1,300 total views, 1 views today

Bir cevap yazın