Salbaşlı genç 17 yaşında kendi iş yerini açtı

Güven ÖZGÜL/ADANA, (DHA)-

Adana’nın Çukurova ilçesi’nde yaşayan 17 yaşındaki Mehmet Kırık kendi iş yerini açtı.

İlçeye bağlı Salbaş Mahallesi’nde oturan ve 17 yaşında kendi iş yerini açan Kırık, “Ailemin desteğiyle kendi işimi kurdum, hem kendim kazanıyorum hemde aile ekonomisine katkı sağlıyorum” dedi.

Küçük yaşlarda ailesi tarafından telefon ve bilgisayar tamiri yapılan iş yerlerine çırak olarak gönderildiğini şimdi ise işi öğrenmiş bir şekilde kendi yerini açtığını ifade eden Kırık, “Bundan 5-6 yıl önce şehir merkezinde otururken ailemin bana telefon almasını istiyordum ve beni kırmayarak bir akıllı telefon aldılar. Ama 2-3 kez telefonumun ekranı kırıldı yaptırmak istiyorduk ama fazla ücret istiyorlardı bende hırs yaptım ve bu işi öğrenmeye karar verdim” diye konuştu.

İş yeri açtıktan sonra insanların kendisine verdiği tepkiyi de anlatan Kırık, “Çoğu kişi daha yeni büyüdün ne ara iş yeri sahibi oldun, çok fazla açıldın çok para harcıyorsun diyorlar ama ben olaya farklı yaklaşıyorum. Benim yaşımdaki çocuklar ailesinin parasını yiyor ben ise kendi paramı kazanmayı seçtim. Bu sayede hem aileme destek oluyorum hemde kendi paramı kazanıyorum.” şeklinde konuştu.

Daha iş yerini 1 ay önce açtığını ve müşterilerin yavaş yavaş kendisini tercih etmeye başladığını belirten genç girişimci, “Ufak ufak işler olmaya başladı, aksesuar satıyorum, teknik servis hizmeti sağlıyorum. Çok şükür şimdiden dükkânımın elektrik ve kira ücreti çıkmaya başladı. İlerde daha da büyük bir iş yeri açarak daha kapsamlı bir teknik servis kurmayı hedefliyorum” ifadelerini kullandı.

1,326 total views, 1 views today

Bir cevap yazın