Salbaş ve Karaisalı’daki bazı iş yerleri koranavirüsü nedeniyle kapatıldı

Salbaş’ta koranavirüsüne karşı alınan önlemler kapsamında birçok işyerinin kapanmasının ardından, bazı esnaflar evlerine çekildi.

Koranavirüsüne karşı alınan önlemler kapsamında birçok işyerinin kapanmasının ardından, Salbaş’ta sokaklar boşaldı. Vatandaşların en yoğun olduğu yerlerden kahvehaneler ise faaliyetlerini durdurdu.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan, sosyal hayatın kısıtlanması kararlarının ardından, Salbaş ve Karaisalı’da sokaklar boşaldı. Vatandaşların boş vakitlerini değerlendirmek için tercih ettiği kahvehaneler ise faaliyetlerini durdurdu.

‘SÖZ KONUSU SAĞLIK’

Salbaş Esentepe Mahallesi’nde oturan Hasret Aydın, alınan önlemleri yerinde bulduğunu belirterek, “Aslında herkes sağlığına ve hijyenine dikkat etse, böyle kararların alınması bile gereksizleşir. Ancak, demek ki bizim insanımız bazı kurallara uymuyor ki böyle bir karar alma gereği duyulmuş. Tabii bu kısıtlamalar daha ilerlerse bazı problemler ortaya çıkabilir. Söz konusu sağlık, yapacak bir şey yok” dedi.

Karaisalı’da et ızgara işi yapan İlhami Aytuç’da alınan kararların yerinde olduğunu söyledi. Aytuç, “Keşke bu karar daha önceden alınsaydı. Çünkü şimdiye kadar yurt dışından birçok vatandaş girdi. Esnafın halini düşünüyorum. Kiralar nasıl ödenecek, döngüler nasıl sağlanacak. Etrafta kimse kalmadı, zararlar çok büyük. Umarım bunlar telafi edilir” dedi.

1,152 total views, 1 views today

Bir cevap yazın