Salbaş, Pirili ve diğer çevre köylerin sorunları TBMM gündeminde

Güven ÖZGÜL/ADANA, (DHA)-

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Pirili Mahalle Muhtarı Altan Yıldız’ın köyde yaşanan sorunlar ile ilgili şikayetlerini
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdi.

TBMM genel kurulunda söz alan CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Salbaş, Pirili ve diğer çevre köylerde yaşanan sorunların çözüme kavuşturulmasını istedi. Sümer, “Adana’nın Çukurova İlçesi Pirili mahalle muhtarı ve köy halkının kırsaldan şehire göç sorununu engelleyecek köy halkının köyde tutulması ve yaşam koşullarının kolaylaştırılmasini sağlayacak talepleri var.” dedi.

CHP’li Sümer, bölgenin kırsal kalkınma programı kapsamına alınmasını ve yerleşim sahasının genişletilmesini talep ederek, “Salbaş, Pirili ve bu bölgede bulunan çevre köylerimize yapı mesken izni verilmesi elektirik ve su talebinde kolaylık sağlanması bölge halkının talebidir. Büyükşehir yasası yürürlülüğe girdikten sonra bir çok köyümüzde aynı sıkıntılar yaşanmaktadır. Elektirik ve su aboneliği alımında köy halkı zorluk yaşamaktadır. Pirili köyü sakinleri konuyla ilgili il çevre ve şehircilik müdürlüğüne gerekli dilekçeyi vermiştir. Tüm köylerimizde yaşanan sorunların bakanlık eliyle değiştirilmesi köy halkının mağduriyetine son verilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

1,265 total views, 1 views today

Bir cevap yazın