Salbaş Ortaokulu’na yıkım kararı

ADANA’nın Çukurova ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ağır hasar gören Salbaş Ortaokulu’na yıkım kararı verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından deprem sonrasında yapılan incelemede “ağır hasarlı” raporu verilen Salbaş Ortaokulu’nun yıkılması için eşya boşaltma çalışmalarında sona geldiği öğrenildi.

Aynı alan içerisinde bulunan Salbaş İlkolu’nda herhangibir olumsuzluk tespit edilemezken, eğitime devam edileceği, ortaokul öğrencilerinin ise Salbaş Anadolu Lisesi’ne nakledildiği öğrenildi.

Salbaş Ortaokulu’nun yıkımı için gerekli çalışmalara başlandığı ifade edilirken, yeni bina yapımına ise yıkım işlemlerinin ardından start vericeği belirtildi.

Salbaş Ortaokulu Müdürü Ahmet Erol, “Yıkımdan sonra yeni bina çalışmalarına hemen başlanması planlanıyor. Güzel bir projeyle daha modern bir okulumuz olacak inşallah. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik, Bakanlık gibi kurumlardan tüm onaylar çıktı. Öğrencilerimiz bundan sonra daha güzel bir okulda eğitim alabilecekler” ifadelerine yer verdi.

562 total views, 1 views today

Bir cevap yazın