Salbaş Merkez Cami’nde 5 vakit namaz kılan çocuklar ödüllendirildi

Yarıyıl tatilinde 15 gün boyunca 5 vakit namazlarını cami cemati ile kılan çocuklara Salbaş Merkez Camii İmam Hatibi Sabit Gildir tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek için amaçlanan proje, 6-9 ve 10-13 yaş arası çocukların 15 gün boyunca 5 vakit namazlarını cemaatle kılması, sure ve duaları ezberlemesi sonucunda topladıkları puanların sıralamasına göre çeşitli hediyeler kazandı.

Yatsı namazından sonra camiye gelen ve 15 gün boyunca cami cemati ile birlikte namazlarını kılıp, sure ve duaları ezberleyen çocuklara aldıkları puana göre hediyeleri verilerek, çocukların camiye gidip gelmeleri teşvik edildi.

15 gün boyunca eksiksiz olarak 5 vakit namazı kılıp, bir çok sure ve duaları ezberleyerek en çok puanı toplayan Ortaokul öğrencisi Ömer Faruk Türkmen, Cami İmamı Sabit Gildir tarafından Kitap, Ayakkabı ve Futbol Topu ile ödüllendirildi.

Cami İmamı Gildir, Güven Özgül’e yaptığı açıklamada, “Çocuklara camiyi sevdirmek ve teşvik etmek için diyanet işleri başkanlığımızın başlatmış olduğu uygulama ile 15 gün boyunca 5 vakit namazlarını cami cemati ile kılan ve en çok sure ve duaları ezberleyen çocuklarımıza çeşitli hediyeler vererek, camiyi sevmelerini ve teşvik etmeyi amaçladık. İnşallah hayırlı ve faydalı olur.” dedi.

1,488 total views, 1 views today

Bir cevap yazın