Salbaş karpuzu çıktı

Güven ÖZGÜL/ADANA, (SHA)-

Salbaş’ın en önemli tarım ürünlerinin başında gelen karpuzun hasadı başladı.

Sofraların vazgeçilmezi olan ve Türkiye’nin en kaliteli karpuzlarının yetiştirildiği Salbaş’ta, Nisan ayında toprakla buluşturulan karpuz çekirdekleri ilk hasadını verdi.

Lezzeti ve kalitesiyle nam salan Salbaş karpuzunda ilk hasat sevinci yaşanıyor. Tarlada tek tek toplanan karpuzlar özenerek raflara dizildi ve satışa sunuldu.

Salbaş karpuzunun lezzeti ve tadıyla tüketicileri hayran bıraktığını ifade eden üretici Nuh Bekmez, “Vatandaşlarımızın dört gözle beklediği Salbaş karpuzu bundan böyle tezgahlarda yerini alacak. Çünkü yerli karpuzun hasadına başladık. Kendi bölgemizin insanları tarafından üretilen, lezzeti ve tadıyla tüketicilere hayranlık bırakan Salbaş karpuzunu, artık kurduğumuz tezgahtan korkmadan gönül rahatlığı ile alıp tüketebilirsiniz” dedi.

Bekmez, 4 aylık sürecin ardından yerli karpuzların tezgahlara geldiğini belirterek, “Salbaş merkez cami önüne kurduğumuz tezgahtan vatandaşlarımız tanesini 5 liradan alarak gönül rahatlığı ile meşhur Salbaş karpuzunu yiyebilirler.” şeklinde konuştu.

1,594 total views, 2 views today

Bir cevap yazın