Salbaş Anadolu Lisesi 20 ülke okulu ile medya bilincine yönelik projeyi hayata geçirdi

Güven ÖZGÜL/ADANA,(DHA)-

ADANA’nın Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Anadolu Lisesi, medya farkındalığına dikkat çekmek ve her gün medya ile iç içe olan öğrencilere medya bilincini aşılamak amacıyla e-twinning projesi kapsamında 20 ülke, 51 öğretmen ve 206 öğenci ile kolları sıvadı.

Türkiye ve Avrupa’dan Lise öğretmenlerince oluşturulan “Media Awarenes” uluslararası eTwinning Projesi web 2 araçları ile medya bilinci içerikleri oluşturarak uzaktan ve yüz yüze eğitime destek olmasının yanında medyadan ne kadar ve nasıl etkilendikleri konusunda da öğrencilerde farkındalık yaratma çalışmaları başlattı.

Adana’dan Salbaş Anadolu Lisesi’ni temsilen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hatice Çulcu’nun ortak olarak yer aldığı “Media Avarenes” uluslararası eTwinning Projesi; 20 ülkeden 51 öğretmen ve 206 öğrencinin katılımıyla Web 2.0 araçları ile medya eğitimini destekleyici ders materyallerinin kullanımıyla 14-20 yaş grubu öğrencilere katkı sunuyor.

Proje öğrencileri bu önemli konuda yaptıkları araştırmaları çevrimiçi toplantıda İngilizce olarak sunum yapıp ayrıca diğer ülkedeki proje üye öğrencileriyle görüşerek sosyalleşme noktasında iletişim kuruyorlar.

Projeye katılan öğrenciler proje etkinlikleri sayesinde kullandıkları yenilikçi uygulamalar sayesinde dersleri eğlenceli ve kalıcı bir şekilde öğrenmeye başladıklarını, medya bilinci konusunda farkındalık kazandıklarını dile getirdi. Veliler de projeden oldukça memnun olduklarını ifade etti.

1,168 total views, 1 views today

Bir cevap yazın