Ömrümde böyle güzel ezan okumadım(!)

Yazılarımda bazen meslek hayatımda yaşadığım komik yada dramatik olayları da anlatmak istiyorum. Eminim her meslek grubunun kendi çalışma hayatı boyunca ilginç gelen birçok anısı var. Herkesin hikayesi kendine göre ilgi çekici, saatlerce ve defalarca anlatılsa dinlenmesi gereken bir sürü ilginç hikayeler var. İşte benim de bir kenara not ettiğim anılarımdan biri:

Tarih konusunda yanılabilirim ama büyük ihtimalle 1998 ya da 1999 yılı içerisinde idi. İlçemiz merkez camiinde görevli müezzin arkadaşlarımızdan birinin böbrek taşı sancısı tutmuş. İlçede ne kadar hekim arkadaş varsa gitmiş, muayene olmuş, kendisine ilaçlar yazılmış ama bir türlü böbrek taşı sancısı dinmemiş. İkindi sonrası ilçe merkezindeki muayenehaneme geldi. İlaç ve tahlillerini döktü önüme, hocam kurtar beni bu sancıdan, öldüm kaç gündür, gitmediğim yer kalmadı dedi. Tetkiklere ve ilaçlara baktım hepsi de rahatsızlığı için iyi gelecek ilaçlardı. Hocam dedim, benim yazabileceğim ne kadar ilaç varsa arkadaşlar sana vermişler. Benim yapabileceğim bir şey kalmamış, sen taşın düşmesini bekle dedim. Kendisi de bana sancılarının dayanılmaz olduğunu ve mutlaka ağrılarını kesecek başka bir ilaç yapmam gerektiği konusunda ısrar etti. Ben de kendisine bir tek morfin içeren ilacın kullanılmadığını en son onu yapabileceğimi, ilacın da uyuşturucu olduğunu söyleyince yap hocam, kurtar bu sancıdan dedi. Ben de o zaman elimde bulunan morfin içeren iğneyi yaptım ve evine gönderdim.

Gece uyumadan önce telefonla aradım kendisini. İyi olduğunu, sancılarının dindiğini ama yatsı ezanını okumaya gitmediğini, ilçe müftüsünü telefonla arayıp bu gece ezanı okumayacağını, ezan için birini görevlendirmesini istediğini, kafasının iyi olduğunu (!) ve bu isteğini de biraz kaba şekilde ilettiğini bana söyledi.
Ertesi gün öğleye doğru müezzin arkadaş ezan okumak için camiye giderken işyerime uğradı. Hocam Allah senden razı olsun, ağrılarım dindi. Akşam da müftü beye iğnenin etkisi ile biraz sert çıktım ama sabah ezanını bir okudum ki, ömrümde bu kadar güzel ve içten ezan okuduğumu hatırlamıyorum dedi.

Yapılan morfin etkisini göstermiş, ağrıyı kesmiş, akşam ilaç kendisine cesaret vermiş, sabah’ta verdiği keyf ile güzel bir ezan okumuştu hocam o gün.

2,598 total views, 2 views today

Bir cevap yazın