Ne düşünüyorsun?

Ne zaman Facebook’a girsem bana bu soruyu soruyor.O da biliyor benim bir şeyler düşündüğümü ama ne düşündüğümü bilemediğinden ”Ne düşünüyorsun” diye soruyor haklı olarak.

Konu başlığı verse, soruya karşılık ne düşündüğümü yazacağım ama yok.

Yazarlık zor mesele be arkadaş.
Tutuklanan bir gazeteci ”gazetecilik suç değil” diyor, ama yazdıkların suç.! Haber diye herşeyi yazma hürriyetin yok senin.Kılı kırk yarmak zorundasın. Zülfü yare dokunma kardeşim. Güç odaklarının istediği gibi yazıver gitsin.İllede muhalefet edeceğim diye can atıyorsunuz.

Ama kabahat vatandaşta. Yazarları,çizerleri ve muhalefeti tahrik ediyorlar. Seçimlerde tek partiye oy verseler kavga, ikilik olmayacak memlekette.

Muhalif partiler olmaz,Gazete ve televizyonlar olmaz, Yazarlarda olmaz.Ama istenmiyor böyle bir sonuç. Demokrasicilik oyunu yalnız olurmu canım.Olur belki ama tadı olmaz.

Siyasiler ne düşünürse düşünsün, vatandaş onlar gibi düşünmüyor. Onlara uysalar memleket birbirine girer.Demekki ümmet olmak, Millet olmak böyle bir şey.

Zannetmeyin ki kandırıyoruz. Not alınıyor her yaptığınız ve ağzınızdan çıkan her bir cümle. Zamanı gelince verir cevabını Millet her birinize. Endişeniz olmasın. Müsterih olun.Olmadı bekleyin o hesap gününü.

İstisna olmayalım bizde ”Dünya kadınlar günü” kutlu olsun diyelim.

Barış ve huzur dolu bir hafta dileğiyle sağlıcakla kalın efendim.

1,112 total views, 1 views today

Bir cevap yazın