Mobil PTT Salbaş’ta hizmete başladı

Salbaş Haber Ajansı’nın kurucusu DHA Muhabiri Güven Özgül’ün haberleri ses getirmeye devam ediyor.

Salbaş’ta 60 yıldan bu yana hizmet veren PTT şubesi, meydana gelen depremler nedeniyle ‘kaçak yapı’ olduğu gerekçe gösterilerek kapatılmış, vatandaşlar tepki göstermişti.

Salbaşlıların bu sorununu gündeme getiren Muhabir Güven Özgül, yaptığı haberle Mobil PTT aracının alternatif olduğunu yazmış, vatandaşların mağduriyetini dile getirmişti.

Özgül’ün haberin ardından yetkili merciler harekete geçti. Mobil PTT aracı Salbaş Merkez Cami önünde her Perşembe ve Cuma günleri hizmete başlayarak sorun çözülmüş oldu.

Güven Özgül yönetimindeki Salbas Haber Ajansı, haberleriyle halkın sesi olmaya devam ederken, bölgedeki gelişmeleri de yerel de ve ulusal da DHA kimliğiyle aktarmaya devam ediyor.

İlçe merkezine yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunan civar köylerdeki ve Salbaş Mahallesi’ndeki vatandaşlar konunun çözüme kavuşmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Bölge esnaflarından Murat Er, kısa süreli bir mağduriyet yaşadıklarını ancak tahsis edilen Mobil PTT aracıyla sorunun çözüme kavuştuğunu ifade ederek yetkililere teşekkür etti. Er, “Posta, kargo, kredi kartı tahsilatı, elektrik ve su tahsilatları gibi işlemlerimiz oluyordu. Bu işlemlerimiz için şehir merkezine gitmek zorunda kalacaktık. Böyle bir alternatif bulunmuş olması çok iyi oldu” dedi.

Mobil PTT aracı sayesinde havale, çek işlemleri, posta, kargo, kredi kartı tahsilatı, elektrik ve su tahsilatları gibi işlemler gerçekleştirilebilecek.

274 total views, 1 views today

Bir cevap yazın