Mini bahçesinde bir çok ürün yetiştiriyor

Güven ÖZGÜL/ADANA, (DHA)-

Adana’nın Çukurova ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Ahmet Özgül, evinin önüne kurduğu mini bahçede bir çok tarım ürünü yetiştirerek sofrasını doğal lezzetlerle donatıyor.

Salbaş Mahallesi’nde oturan ve Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Personeli olarak görev yapan Özgül, kendi bahçesinde doğal ve taze ürünler yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Özgül, yaklaşık 50 metrelik bir alan içerisinde, zeytin, marol, nane, maydonoz, ve lahana gibi faydası saymakla bitmeyecek doğal ürünleri hem kendi sofrasında kullanıyor, hemde ilçede kurulan semt pazarlarında satarak geçimine katkı sağlıyor.

Doğal ve taze ürünler yetiştirmenin kendisini mutlu ettiğini söyleyen 51 yaşındaki Özgül, “Yaklaşık 50 metrelik bir alanda yaz mevsiminde; acebek, patlıcan, soğan, sarımsak ve domates kış mevsiminde ise marol, lahana, maydonoz, nane ve zeytin gibi doğal ve taze ürünler yetiştirerek hem kendimiz yiyoruz, hemde ilçemizde kurulan semt pazarında bunları satarak geçimime katkı sağlıyorum. Ayrıca ekip biçmek ve toprakla uğraşmak bana terapi gibi geliyor” dedi.

Özgül, ayrıca, son yıllarda manavlarda sebze ve meyvelerin ateş pahası olduğuna dikkat çekerek, artık daha fazla alanda ekim yapacağını belirtti.

 

1,158 total views, 1 views today

Bir cevap yazın