MHP’li Öztuğ: “Şehitlerimizin kabirlerine yapılan alçak saldırıyı kınıyorum”

Güven ÖZGÜL/ADANA, (SHA)-

Milliyetçi Hareket Partisi Çukurova İlçe Başkanı Hasan Öztuğ, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Adanalı polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç’un da aralarında bulunduğu yaklaşık 80 mezar taşına yapılan saygısızlığı kınadı.

Öztuğ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu saygısızlığı yapanların en kısa sürede yakalanmasını temenni ederek, “Alçakça yapılan saldırıya ilişkin kişi veya kişileri devletimiz en kısa sürede bulup cezalarını verecektir.” ifadelerini kullandı.

Öztuğ, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz Şehitlerimiz Ahmet ve Mehmet Oruç ikiz kardeşler ile vatandaşlarımızın kabirlerine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum, alçakça saldırıyı yapanların en kısa sürede yakalanması hesap vermeleri şarttır.Alçakça yapılan saldırıya ilişkin kişi veya kişileri devletimiz en kısa sürede bulup cezalarını verecektir. Şehitler ölmez vatan bölünmez.”

NE OLMUŞTU?

Ankara Gölbaşı’nda 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen ikiz polis memurları Ahmet (25) ve Mehmet Oruç’un, Adana’daki mezarları, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırıya uğradı. Oğullarının mezar taşları kırılan acılı baba Hacı Ali Oruç, “Vatanı, bayrağı için canlarını feda eden şehitlerim Ahmet’im, Mehmet’imi rahat bırakmıyor hainler. Şehitlere yapılacak şey mi bu? Ne yaptı benim çocuklarım size?” diyerek gözyaşı döktü. Polis, şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında en ağır saldırının yapıldığı Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda, F-16’ların füzeli saldırısında şehit düşen ve merkez Yüreğir ilçesine bağlı Alihocalı Mahallesi’ndeki şehitliğe defnedilen Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşlerin mezar taşlarının kırıldığını gören mezarlık görevlisi, durumu polise bildirdi. Olay yerinde yapılan araştırma sonucu kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce, şehitlikteki Türk bayraklarının sökülüp yere atıldığı ve mezarlıktaki 80’e yakın mezar taşının daha kırıldığı belirlendi.

751 total views, 1 views today

Bir cevap yazın