Koncuk: “Boyvadaoğlu tam bir emir kulu”

GÜVEN ÖZGÜL/ÖZEL HABER 

Bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk, İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu’nun DHA Muhabiri Güven Özgül’e yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Koncuk, Boyvadaoğlu’nun açıklamalarına cevaben, “Yalandan kim ölmüş? Bizzat kara listeyi dağıtanlardandı maalesef. Tam bir emir kulu. Kendi iradesini başkalarına veren insandan hiç bir şey olmaz.” ifadelerini kullandı.

Koncuk, il kongresinde Boyvadaoğlu’nu desteklediğinize pişman mısınız? sorusu üzerine, “Hayır o başka bir şey? Özür diledi, hata yaptım bundan tecrübe kazandım, artık ortak akılla partiyi yöneteceğim diye herkese söz verdi. Arkadaşlarımız da aday olmasını uygun buldular. Ben de dostlarımın verdiği karara saygı duydum. İnşallah yaşadıklarından bir ders çıkarır. Kendisine, Genel Merkez kongresindeki hatasına rağmen bir kırgınlığım yoktur. Yeter ki hatalarından ders çıkarsın. Burada benim meselem Boyvadaoğlu değildir, asıl mesele üst noktalarda, Genel Merkezde görev yapan kifayetsiz, siyaset simsarlarıdır. Bu yönetim anlayışı olduğu sürece İYİ Parti sürekli kaos yaşar. Sn Akşener’in tercihleri de gösteriyor ki, öngörü sahibi bir genel Başkan değil. İşte partide asıl kaosun sebebi bu zihniyettir.” cevabını verdi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, Yerel Yönetimler Derneği Adana İl Başkanlığı ziyaretinde, Ümit Özdağ’ın Anayasa Taslağı iddiaları ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk’un istifasını değerlendirmişti.

Boyvadaoğlu, Özdağ’ın iddiaları için, “Anayasa Taslağı ile ilgili ismi geçen tüm partiler bunu yalanladı. İsmi geçen isimlerde yalanladı. Böyle bir taslak olmadığını söylediler. Bunlar sadece bilgi kirliliğinden ibaret.” demişti .

Koncuk’un istifasını ve kendisine yönelik “kirli oyunun bir parçası” ifadelerini de değerlendiren Boyvadaoğlu, “Biliyorsunuz bu bizim kurultayımızla ilgili bir süreçti. Genel Başkanımız 100 kişilik bir anahtar liste yayınladı il başkanlarına da bu benim listemdir dedi. Bu listenin içinde İsmail beyin ismi yoktu zaten. Kendi iddiası şu olmuştu, Benim ismim olmadığı halde ismimin çizilmesi üzerine verildi. Böyle bir şey olması mümkün değil. Biz kendisini destekleyeceğiz veya desteklemeyeceğiz diye bir beyan ortaya koymadık. Kirli oyun falan mümkün değil. Yani olmayan bir şeyin içinde olmak mümkün değil. Koncuk’un açıklamasının hiç bir yerinde değilim, bunu da kabul etmiyorum. Bir kirli oyun da olduğuna inanmıyorum. Böyle bir kirli oyundan da benjm bilgim yok. Böyle bir şeyde yok. İstifaya gelince ben İsmail beyin istifa edeceğini düşünmüyordum ama istifa etti. Her şeyin hayırlısı olsun” açıklamasında bulunmuştu.

857 total views, 2 views today

Bir cevap yazın