Kızıldağ’a yeni yılın ilk kârı yağdı

Güven ÖZGÜL/KARAİSALI, (ADANA), (DHA)-

ADANA’nın Karaisalı ilçesine bağlı Kızıldağ Yaylası, yağan karla beyaza büründü. Kızıldağ Yaylası’na kar görmek için giden Sadık Sofuoğlu, “Bütün Türkiye doğudan batıya kar storileri paylaşırken Adanalılar bundan mahrum kalmasın. Sosyal mesafe kurallarına uyarak 1600 rakıma çıkıp, bol oksijen ve temiz kar havasını ciğerlerinde hissetmenizi, imkanlar dahilinde sucuk ekmek, pirzola tatmanızı tavsiye ederim.” dedi.

Kentin yüksek rakımlı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Karaisalı ilçesinin 1600 metre rakımlı Kızıldağ Yaylası gece saatlerinde başlayan kar yağışı ile beyaz örtüyle kaplandı.

Hafta sonu yasağı nedeniyle evlerinde bunalan vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlamasının ardından kendini kent merkezine 60 km uzaklıkta bulunan Kızıldağ Yaylasına attı. Güzel havanın keyfini çıkarmak için yaylaya çıkan vatandaşlar hem karda yürüyüş yaptı hemde kar topu savaşı yapıp gönüllerince eğlendi.

Kızıldağ Yaylası’nın yaz turizmi kadar kış turizminde de önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Uğur Ünaldı ise, “Burası aslında çok önemli bir konuma sahip, mesela 535 yıllık bir karakucak güreşleri organize ediliyor ve havası çok güzel. Kışın ise kar görmek için şehir merkezinden binlerce Adanalı Kızıldağ Yaylasına geliyor. Hala gelmemiş olanlar çok şey kaybeder” ifadelerini kullandı.

2,209 total views, 2 views today

Bir cevap yazın