Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşleri’nde neler yaşandı?

ADANA’nın Karaisalı ilçesine bağlı Kızıldağ Yaylası’nda 536’ncı kez düzenlenen Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri tamamlandı. 30 siklette 750 sporcunun katıldığı güreşlerde başpehlivanlığı, İbrahim Bölükbaşı kazandı.

Bu yıl 536’ncı kez düzenlenen Kızıldağ Karakucak Güreşleri, 29 Ağustos’ta başladı. Minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde, 30 siklette yapılan güreşlerde 750 sporcu kol bağladı. Güreşler öncesi off-road, kadın mehter takımı ve yamaç paraşütü gösterileri de düzenlendi. MHP Genel Başkanı Baş Danışmanı Hüseyin Sözlü’nün güreş ağası olarak seçildiği organizasyonda, zorlu rakiplerini yenen Ali Rıza Kaya ile İbrahim Bölükbaşı final müsabakasında karşı karşıya geldi. Yaklaşık 20 dakika süren final mücadelesinde rakibi Rıza Kaya’yı tuşlayan Bölükbaşı, Kızıldağ’da başpehlivanlığı kazanarak 15 bin TL’lik para ödülünün sahibi oldu.

Bölükbaşı, 2019’daki Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşi’nde de başpehlivanlığı kazanmıştı.

AHMET ŞAFAK KONSERİNDE HAVAİ FİŞEK VATANDAŞLARIN ÜZERİNDE PATLADI

Cumartesi günü Ahmet Şafak konserinde havai fişek gösterisi korku dolu anlara sahne oldu. Bir havai fişek vatandaşların üzerine düşerek patlayınca panik anları yaşandı. Neyseki bu durumdan hiç bir vatandaşa zarar gelmedi.

VATANDAŞTAN SADETTİN ASLAN’A SERZENİŞ

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Ahmet Şafak Konseri öncesi vatandaşlar tarafından kendisine gelen serzenişleri dile getirdi. Aslan, Zeydan Karalar’a muhalefet olmakla suçlandığını belirterek bunu hemşehrileri için yaptığını ifade etti. Önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yaptırdığı yolların yamasını bile yapamayan bir Adana Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyen Aslan, bu konuda vatandaşlardan iyi gözlem yapmalarını istedi.

HAVADA GÖSTERİ YAPAN PARAŞÜTÇÜ AĞACIN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Kızıldağ Yaylası’nda bu yıl 536’ncısı organize edilen karakucak güreşleri öncesi paraşüt gösterisinde bulunan pilot, dengesini kaybederek 200 metre yükseklikten ağacın üzerine düştü. Rüzgarın etkisiyle havada dengesini kaybeden paraşütçü iniş yapacağı alana 200 metre kala ağacın üzerine düşerek yaralandı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla ağacın üzerinden indirilen pilot, olay yerine gelen sağlık ekiplerince pansuman edilirken, paraşütçünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

VATANDAŞTAN TEPKİ

Güreş organizasyonun çok geç başlaması ve geç bitmesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanırken siyasi konuşmaların çok fazla uzaması da güreşseverlerde bıkkınlık yarattı. Öte yandan siyasi çekişmeler nedeniyle ücretsiz ulaşım olmaması güreşe olan katılımı ciddi anlamda etkiledi. Vatandaşlar, organizasyonda Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin de alınması gerektiğini ifade ederek siyasi çekişmelerden zarar gören tarafın halk olduğunu belirtti.

1,135 total views, 1 views today

Bir cevap yazın