Karaisalı’da yangın müdahale cephesi’nin inşası tamamlanıyor

Adana Orman Bölge Müdürlüğünde meydana gelen orman yangınlarında zarar gören alanların ağaçlandırma çalışmaları devam ederken, diğer taraftanda yüksek yangın riski bulanan orman alanlarında YARDOP (Yanan Alanların Rehabilitasyonu ve Yangına Dayanıklı Ormanlar Tesisi) projesi kapsamında Yangın Müdahale Cephesi (YMC) inşa çalışmaları devam ediyor.

Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü, Kaledağ Orman İşletme Şefliğinde 2021 yılı YARDOP programında bulunan Yangın Müdahale Cephesi (YMC) olarak planlanmış olan 10+640 kilometre yol inşaatının 5+240 kilometrelik kısmı tamamlanmış olup, kalan kısmının inşasında son aşamaya gelindi.

Yangınlara karşı birinci derecede hassas ve riskli olan yerlerde inşa edilen YMC’nin etrafına gevşetilmiş kapalılıkla bir bant oluşturularak eş zamanlı olarak meşcere bakımı çalışmaları da yapılıyor.

Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yangına hassas ormanlarda yangınlara karşı direnci arttırarak, yangını zayıflatma alanları oluşturacak hatlar tesis edilmesinin orman yangınlarıyla mücadelede önemli olduğunu belirtti. Bölge Müdürlüğü olarak YARDOP projesini yangına hassas alanlarda uyguladıklarını belirten Yılmaz, Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğünde de inşa edilen YMC sayesinde orman yangınlarına karşı etkin müdahaleyi arttıracağını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Olası orman yangınlarına karşı etkin bir müdahale amacıyla oluşturulan 7 metre platform genişliğindeki YMC projeleri sayesinde kombine olarak tesis edilen yangın emniyet şeritleri ve bakımlı bir orman yapısı ile yangını önleyici tedbirler açısından büyük avantaj sağlıyor.

939 total views, 2 views today

Bir cevap yazın