Karaisalı’da ana okulu öğrencileri oyunlarla kodlamayı öğreniyor

Güven ÖZGÜL/KARAİSALI, (ADANA), (DHA)-

ADANA’nın Karaisalı ilçesi’nde Karaisalı Anaokulu Öğretmeni Melek Yıldırım ve İstanbul’dan Taşdelen 125. Yıl İlköğretim Okulu Öğretmeni Zehra Aktaş Seferoğlu, çocuklarda analitik düşünme, problem çözme, işbirlikli öğrenme gibi üst düzey düşünme becerilerinin gelişimi için “Oyunlarla Kodluyorum” isimli eTwinning projesi kapsamında öğrencilere uzaktan eğitimle kodlama egitimi sağlıyor.

Yüz yüze eğitim sürecinde hazırlanan oyun materyalleri ile sürdürülen kodlama etkinlikleri uzaktan eğitim sürecinde de interaktif çalışma sayfaları ile sürdürülüyor.

Proje ile interaktif çalışma, çocukların temel kodlama becerilerini geliştirmek ve aynı zamanda dijital okur yazarlık becerilerinin gelişimi hedefleniyor.

Proje ile ilgili bilgiler veren Karaisalı Anaokulu Öğretmeni Melek Yıldırım,
son zamanlarda kodlama eğitiminin dünyada olduğu gibi ülkemizde de eğitimin ilgi odağı olduğuna dikkat çekerek, “Artık bizlerde biliyoruzki kodlama becerisi; analitik düşünme, problem çözme, işbirlikli öğrenme gibi üst düzey düşünme becerilerinin gelişimi için büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden bizlerde çocuklarımıza kazanımlar doğrultusunda hazırladığımız materyallerle kodlama becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Etkinliklerimiz çocuklarımızın fiziksel, bilişsel, sosyal, duygusal ve dil gelişimini destekleyici niteliktedir.” dedi.

‘Oyunlarla Kodluyorum’ eTwinning projesi kapsamında Karaisalı’dan Çukur İlkokulu, Süleyman Şah İlkokulu, Aydın Tanrıverdi İlkokulu ve Nene Hatun İlkokulu da projede yer alıyor.

 

1,341 total views, 1 views today

Bir cevap yazın