Karaisalı ve Aladağ’da yaylalara giriş çıkışlar yasaklandı!

Güven ÖZGÜL/ADANA, (SHA)-

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Karaisalı ve Aladağ’ın yaylalarına araç giriş çıkışları yasaklandı.

Aladağ ve Karaisalı Kaymakamlıklarından yapılan yazılı açıklamada hastalığın yayılma riskini ortadan kaldırmak için yaylalara giriş ve çıkışların yasaklandığı duyuruldu.

Aladağ’ın İlçesinin; Meydan, Başpınar, Ceritler Kosurga, Masiret, Kızılgedik, Zambıl, Değirmencik, Tekir, Acıman ve Trak yaylası tedbir amaçlı giriş çıkışlara yasaklanırken, Karaisalı İlçesinin ise; Kızıldağ, Etekli, ve Tereli Yaylası’nın araç giriş çıkışlarına yasaklandığı bildirildi.

Aladağ Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Aladağ İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile ilçemizde bulunan tüm yaylalara girişler 2’nci bir duyuruya kadar yasaklanmıştır. Yaylalarımıza kaçak yollarla giriş yapanlar tespit edilerek gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Vatandaşlarınızın bu konuda göstereceği hassasiyet için teşekkür ederiz.” denildi.

Karaisalı Kaymakamlığı da yaptığı yazılı açıklamada, “Kıymetli hemşehrilerimiz;
Havaların ısınması ile birlikte yaylalara kısa süreli ziyaretlerin başladığını görmekteyiz. Covid-19 hastalığının yayılma riskini taşıyan bu durum karşısında görülen lüzum üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararına istinaden yaylalara girişler yasaklanmıştır.
Evlerimizde kalalım, güvende olalım.
Tüm halkımızdan önemle rica olunur.” ifadelerine yer verildi.

1,321 total views, 1 views today

Bir cevap yazın