İYİ Parti’den il ve ilçe başkanlıklarına kongre genelgesi

Güven ÖZGÜL/ADANA, (SHA)-

İYİ Parti, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen kongrelerin ne zaman başlayacağı ile ilgili kararını dün Başkanlık Divanı’nda yaptığı toplantı ile karara bağladı.

Toplantıda, koranavirüs nedeniyle askıya alınan il kongrelerinin 1 Haziran’dan itibaren başlaması kararlaştırılırken, bugünde il ve ilçe başkanlıklarına kongre genelgesi gönderildi.

Genelgede şu maddeler yer aldı:

Koronavirüs salgını nedeniyle İYİ Parti Başkanlık Divanı tarafından süreç takip edilerek alınan kararlarlar gereğince, İl ve İlçe Kongrelerinin askıya alınma/ertelenme süreleri daha önce muhtelif genelgelerle teşkilatlarımıza bildirilmişti.

Son olarak 31 Mayıs 2020 Pazar günü, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Başkanlığında kongre sürecini yeniden değerlendiren İYİ Parti Başkanlık Divanı, Covid-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler ile İlgili 2020/8 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ne istinaden; normalleşme takvimine uygun olarak, askıya alınan İl ve İlçe Kongrelerinin 01.06.2020 tarihinden itibaren başlatılması kararlaştırılmıştır.

Bu çerçevede;
1- Kanun, tüzük ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak, bulundukları il ve ilçenin mülki idare sınırları içinde geçerli olan Koronavirüs normalleşme takvim, tedbir ve kararlarına uygun bir şekilde gerekli resmi prosedür süratle takip edilerek, askıya alınan İYİ Parti İl ve İlçe Kongreleri yapılmaya devam edilecektir.

2- Belediyeler, sağlık kurumları ve ilgili kuruluşlarla işbirliği yapılarak kongrenin yapılacağı yerin virüslere karşı dezenfekte işleminin mutlaka yaptırılması; girişte ve çıkışta herkese kolonya ikram edilmesi, kongre alanına girişlerde ateş ölçülmesi, kongreye katılan herkesin mutlaka maske takması, hareket halinde, ayakta ve oturma düzeninde uzmanlarca belirlenen fiziki ve sosyal mesafe kurallarına uyulması, tokalaşma, sarılma ve benzeri fiziki temaslardan kaçınılması, selamlaşmada da mesafenin korunması ve resmi makamlarca alınan diğer Koronavirüs salgını tedbirlerine titizlikle uyulması gerekmektedir.
3- Kongre divanı göreve başlayıncaya kadar gerekli hazırlıkların yapılması, kongrelerin yapılacağı yerin tutulması ile diğer iş ve işlemler, ilgili mevzuat ve Koronavirüs salgını kararlarına uygun olarak İl ve İlçe Başkanlıkları tarafından yerine getirilecektir.
4- Kongre gündeminin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve sonuçlandırılmasını temin etmek amacıyla; İl ve İlçe Kongrelerinde katılımcıların oturma ve bulunma biçimleri; gündemdeki konuşma süreleri; seçimlerde oy kullanma ve sayım düzeni ve ihtiyaç duyulacak diğer konular; ortam ve şartlar dikkate alınarak, kanun, tüzük, ilgili mevzuat ve resmi Koronavirüs salgını tedbirlerine uygun bir şekilde ilgili kongre divanı tarafından değerlendirilip karara bağlanacaktır.
5- Koronavirüs salgını normalleşme takvimi ve tedbirleri takip edilerek İl ve İlçe Kongrelerinin yeniden askıya alınmasını veya ertelenmesini gerektirecek şartlar ortaya çıkması halinde, durum Genel Merkezimizce ivedilikle değerlendirilerek yeni bir genelge ile tüm teşkilatlarımıza duyurulacaktır.

İş bu genelgenin; kongreleri askıya alınan ve yeniden başlatılan ilgili tüm İl ve İlçe Teşkilatlarımıza duyurulması, ayrıca kongre yapılacak il ve ilçelerde ilgili ve yetkili seçim kurullarına bildirilmesi ve gereğinin yapılması önemle rica olunur.

749 total views, 1 views today

Bir cevap yazın