İYİ Parti Adana İl Başkanlığına sürpriz aday

Güven ÖZGÜL/ADANA, (SHA)-

İYİ Parti Adana’da ilçe kongrelerinin tamamlanmasıyla birlikte il kongresi için geri sayım başladı.
Mart ayı içerisinde yapılacak il kongresinde daha önce adaylığını açıklayan 27’nci dönem Adana Milletvekili Adayı Sibel Oğur Çakmak, Kurucular Kurulu üyesi Birol Büyüköztürk ve mevcut il başkanı Göktürk Boyvadaoğlu’nun yanı sıra, İYİ Parti’nin Adana’daki teşkilatlanması sırasında kurucu üye olarak partide il muhasibi görevini yürütmüş olan Ali Karakuş’un da il başkan adaylığı için nabız yokladığı iddia edildi.

SİBEL OĞUR ÇAKMAK

27’nci Dönem Adana Miletvekili Adayı Sibel Oğur Çakmak, yaklaşık bir yıl önce sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda il başkan adayı olduğunu şu sözlerle duyurmuştu:

“Genel merkezden birebir görüştüğüm kimse yok. Yani arkam yok. Bunun farkındayım. Allah’a güvenip çıktığım bu yolda Rabbim çok güzel yerler nasip etti. “Medeniyetin yolunu cesurlar döşer.” cümlesi bizim partimizin sloganı değil miydi? Kurultayda Sayın Genel Başkanımız bize bunu tekraren söylemedi mi? Ben olmayacak bir dua için mi yola çıktım. Hayır. Ben önce Allah’a, sonra kendi karakterime, sonra da partime güvenip çıktım yola. Derdimiz makam mevki değil. İnsanlara yüksekten bakmadan, kibirlenmeden, emeğe saygı her zaman önceliğimiz olacak düşüncesiyle , adamcılık yapmadan, ayırmadan bölmeden, şirket gibi değil parti gibi olabilmek için, hesap verilebilir, şeffaf ve masabaşı siyaseti için değil taban siyaseti için yola çıktık. Partimiz Türkiye’nin umudu. Olmalı, olmak zorunda. Ayakta durmalı. Hiçbir zaman kendi nefsime bir şey istemedim. İlimizde partimizi ileriye taşıyacak fikirler, projeler var. Acilen kurumsal yapıya kavuşmalıyız. Başarı ekip işi. Ve bu ekip bizim partimizde mevcut. Ağlamak için değil, başarmak için çıktım yola. Bu arada Allah kısmet ederse İYİ Parti Adana İl Başkanı olursam ilk genel seçimlerde MİLLETVEKİLİ ADAYI olmayacağımı da taahhüt ediyorum. Zor bir süreç olacak gibi görünüyor. Rabbim utandırmasın. Dualarınızı eksik etmeyin.”

BİROL BÜYÜKÖZTÜRK

21’nci Dönem Milletvekili ve Partinin Kurucular Kurulu Üyesi olan Birol Büyüköztürk ise geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İl Başkan Adayı olduğuna dair açıklamasında şu ifadelerle yer vermişti:

“Değerli Arkadaşlarım, Kıymetli Adanalı Hemşehrilerim;
Kurucular Kurulu Üyesi olduğum İYİ Parti’nin Adana İl Başkanlığı’na yapılacak olan kongremizde adayım…
İYİ Partimizi daha yukarılara taşıyacak olan Liderimiz Sayın Meral Akşener’in çalışmalarına dün olduğu gibi yarınlarda da katkı sunmak için çıktığım bu yolda; bana güvenen, benimle beraber yol yürümek isteyen bütün gönül dostlarıma şimdiden teşekkür ederim…
Elbirliği, gönülbirliği ile başaracağız!
Çıktığımız yolun önce ülkemize sonra da Adana’mıza hayırlara vesile olması dileğiyle hepinize selam ve saygılarımı sunarım… Allah’a emanet olun.”

GÖKTÜRK BOYVADAOĞLU

Mevcut İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu’na yakın isimlerden edinilen bilgilere göre, Mart ayı içerisinde yapılacak il kongresinde Boyvadaoğlu’nun yeniden il başkan adayı olacağı öğrenildi.

ALİ KARAKUŞ

İYİ Parti’nin Adana’daki teşkilatlanması sırasında kurucu üye olarak partide il muhasibi görevini yürütmüş olan Ali Karakuş’un da il başkan adaylığı için nabız yokladığı iddia edildi.

KONGRE HEYECANI

Yaklaşık 600 delegenin oy kullanacağı il kongresinde çekişmeli, heyecanlı ve demokrasi havasında bir yarış olacağı kaydedilirken, sonuç ne olursa olsun kazananın İYİ Parti olacağı ve seçim sonrası kazananın tebrik edilip elinin havaya kaldırılacağı, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalara devam edileceği belirtildi.

1,887 total views, 1 views today

Bir cevap yazın