Halife Ömer (Ra)

Dünyanın en güçlü devletinin, en güçlü ordusunun başında Hz Ömer vardı. Yürürken yırtık çarıklarından, ayak parmakları görünürdü. Üzerinde bir cübbe vardı, yamalıydı bir defasında saymışlardı üzerinde oniki tane yama vardı. Başındaki sarığın püsgülleri, yırtıkları sallanırdı böyle yürürdü Mekke’de Medine’de Arafat’ta. Ömer’di Muhammet Aleyselamın öğrencisiydi. Takvayı iliklerine kadar işlemişti. İstese en ğüzel elbiseler gelirdi Şam’dan Yemen’den, dünyanın en mamur sarayını yaparlardı ona. Peygamberin yanına gitmişti birğün, yüzünde hasır izleri vardı. Allah Resül’ünü o halde görünce ğözünden yaşlar boşanmıştı. Ömer demişti Efendimiz saraylar, kisralar onların, ahiret bizim olsa yetmezmi demişlerdi. Ömer saraya nasıl girebilirdi, Peygamber Aleyselamın böyle bir hayatı yaşarken.
Hz Ömer devletin merkezinde, içişlerinde, dışişlerinde anayasasında hakikatin mücadelesini verir, yorulur akşam evine gelir, bir köşeye çekilir ey ayaklar buğün Allah içi ne yaptınız der. Kırbaçı alır ayaklarına vurur kanlar akar ayaklardan. Fırat’ın kenarında bir kurt bir kuzuyu kapsa Allah bunun hesabını benden sorar ey ayaklar der, Ömer ağlar eşi ağlar çocuklar ağlar.
EY benim Türk kardeşim;
EY benim Kürt kardeşim;
EY benim Arab kardeşim;
Sende bende Hz Ömer ğibi ayağımıza dokunup, ey ayak buğün Allah için ne yaptın diyebilseydik, buğün Suriye, buğün Arakan, buğün doğu Türkistan, buğün bir milyar sekizyüz milyonluk alemi İslam bu halde olmayacaktı.
O HALDE;
Allah Resul’ü Aleyselamın ümmeti;
Hz Muhammet Aleyselamın muazzez gençliği;
Eğer Resul’üllah Aleyselamın nizamına, getirdiklerine, bildirdiklerine, duyurduklarına onun sünnetine Hz Ömer efendimiz gibi, sadakat gösterirsek Allah’u Teala bu ümmetin içinden yeniden Ömer’ler çıkaraçaktır İnşallah…

1,073 total views, 1 views today

Bir cevap yazın