En sevgilinin dostu Hz. Ebu Bekir (ra)

Allah Resul’ü Aleyselamın “Güneş Peygamberler hariç, Ebu Bekir’den daha faziletli bir insan üzerine doğmamıştır.” dediği Kur’an-ı Kerim-in ikinin ikincisi diyerek övdüğü, Peygamber efendimizin, en sevgili dostunu anlatmak, bizim gibi insanlar için çok ama çok zor. Hz. Ebu Bekir olabilmek, onun yürüdüğü dikenli yollarda yürüyebilmek Allah’ın ve Resûl’ünün memnuniyetini kazanmak, yaşarken Cennetle müjdelenmek, bunları kazanmak için canıyla malıyla bedeller ödemek, bizlerin hayal bile edemeyeceyi işler.

O Allah Rasûl’üne inanan ilk Müslüman ve İslamın ilk halifesi. Birçok sahabenin müslüman olmasını sağlayan, bütün yatırımını ahirete yapan, akıllı bir tüccardı. Hz.Ebu Bekir (ra)Kur’an-ı Kerim-ī ve Resul’i Ekrem’in söz ve haraketlerini en iyi anlayandı. Kur’an-ı Kerim-î ezbere bilirdi. Nitekim imamlık yapacak kimsenin Kur’an-ı en iyi bilen, en güzel okuyanlardan seçilmesini tavsiye eden Hz. Peygamber yerine namaz kıldırmakla sadece onu görevlendirmiştir. Hilafeti esnasında, Kur’an-ı Kerim-ī mushaf haline  getirmek suretiyle İslamiyete çok büyük hizmet yapmıştır. Bütün malını Allah’ın rızasını kazanabilmek için İslama feda eden, hayırda kimsenin onunla yarışamadığı, dostun sevdiğini, kendi sevdiğine feda eden, erişilmesi mümkün olmayan, büyük insan.

Peygamber efendimiz (sas) bir sohbetinde  “Bana kim ne iyilik yapdıysa, kim ne destek verdiyse, hepsinin karşılığını verdim. Sadece Hz. Ebu Bekir’in karşılığını veremedim, onu Allah’a bıraktım.” diyerek onun nedenli büyük bir şahsiyet, olduğunu ortaya koyuyor.
Hz.Ali (ra) onun için “Sen şiddetli kasırgaların hareket ettiremediği, şiddetli sarsıntıların yerinden oynatamadığı bir dağ gibisin.” diyerek ona olan hayranlığını ifade ediyordu.

“BİR HAYRI KAÇIRIRSAN ONU YAKALAMAYA ÇALIŞ, ULAŞINCADA ONU GEÇ.”

HZ.EBU BEKİR’İ SIDDIK (RA)

1,079 total views, 1 views today

Bir cevap yazın