Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Karaisalı’da iftar programına katıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve diğer parti kurmayları ile birlikte Karaisalı ilçesinde düzenlenen iftar programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin selamını ileterek konuşmaya başlayan Bakan Çavuşoğlu, iftar yemeğini düzenleyen Ak Parti Karaisalı ilçe teşkilatına ve desteklerinden dolayı Karaisalı Belediyesi’ne teşekkür etti.

AK Parti Karaisalı İlçe Teşkilatı ve Cumhur İttifakının ortağı MHP teşkilatları tarafından karşılanan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu Adana’nın medeniyetler şehri olduğunu ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, “Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunu 100’ncü yılında şehitlerimizi minnetle gazilerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.

“Savaşlar, çatışmalar, terör ve salgın var. Rabb’im beterinden saklasın.” diyen Bakan Çavuşoğlu, “Maalesef bu çatışmaların, savaşların büyük bir bölümü bizim coğrafyamızda yaşanıyor. olmaz denen oldu, Avrupa’da da ciddi bir savaş başladı. Bu savaşla ilgili yaptığımız çalışmaları sizler görüyorsunuz. Bu savaşı durdurmak için Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde Türkiye olarak önemli bir rol üstlendik. Başkaları gibi ‘Orada ölen ölsün, kalan kalsın.’ demedik. Bazıları gibi ‘Savaş sürsün de iki taraf ya da tarafın birisi zayıflasın, yıpransın.’ demedik. Bir yerde savaş ve zulüm varsa bunu durdurmamız gerekiyor. Türkiye olarak Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Kolay değil, ciddi bir savaşla karşı karşıyayız. Yanı başımızda yaşanıyor. Etkilerini her yerde görüyoruz. İster istemez bizi de Türkiye’yi de etkiliyor. Ama bu savaşın ve diğer krizlerin ülkemizi etkilememesi için de yine Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Programın sonunda Bakan Çavuşoğlu’na Karaisalı Salçası ve çeşitli hediyeler de takdim edildi.

689 total views, 1 views today

Bir cevap yazın