Çocuklara ‘sıcak’ yardım

Güven ÖZGÜL/ADANA, (DHA)-

Adana’nın Çukurova İlçesi’nde bir kaç öğretmenden oluşan hayırsever, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Salbaş Mahallesi’nde ihtiyaç sahibi çocuklara kışlık mont ve ayakkabı yardımında bulundu.

Soğuk kış aylarında zor koşullar altında yaşayan kimsesiz ve ihtiyaç sahibi çocukların düşünüldüğü “Çocuklar Üşümesin” projesi, onlarca çocuğun yüzünde tebessüm oluşturdu.

Projenin anlam ve önemine dikkat çeken Din Kültürü Öğretmeni Meltem Algın, iyiliğin bulaşıcı olduğuna vurgu yaparak, pandemi sürecinde amaçlarının kelebek etkisi yaratmak olduğunu belirtti.

“AMACIMIZ KELEBEK ETKİSİ OLUŞTURUP İYİLİĞİ YAYMAK”

Geriye güzel izler bırakabilmek için böyle bir projeye imza attıklarını ifade eden Algın, “Arkadaşlarımızla dönüp ardımıza baktığımız zaman kimse çok iyi şartlarda bu güne gelmemiş. Herkesin geride bıraktığı zorlu bir hikayesi var. Şimdilerde bizlerde o minik çocuklarımızın hikayelerine güzel konular olabilmek güzel izler bırakabilmek için çocuklarımızın önce bedenlerini sonra kalplerini ısındırmaya çalışıyoruz.
Dünyayı ısındırıcak güce sahip değiliz belki ama o yavrucaklarımızın bedenlerini hep birlikte ayazdan soğuktan koruyacak güce sahibiz. Tabiki el ele verelim dedik ve arkadaşlarımızla yola çıktık. Hamdolsun elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz daha önce Adana’nın Yamaçlı ve Yenibey Mahallelerindeki çocuklarımıza ayakkabı ve mont yardımında bulunduk. Bugünde Salbaş’a geldik ve çocuklarımızın yüzlerindeki güzel sevince hep beraber şahit olduk. İyiliğinde gizli olanı makbuldür lakin biz özellikle de şu koronavirüs döneminde kelebek etkisi yaratıp herkesin kendi çevresini koruyup gözetlemesine öncü olup, peygamberimizin “Bir mümin ihtiyacı olan bir mümini giydirirse, Allah da ona cennetin yemyeşil elbiselerinden giydirecektir” hadisine mazhar olmak istiyoruz.” dedi.

1,478 total views, 1 views today

Bir cevap yazın