ÇeceliPARK Halı Saha umutla açılacağı günü bekliyor

Güven ÖZGÜL/KARAİSALI, (ADANA), (DHA)-

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen halı sahaların işletmecileri, iş yerlerini yeniden açmayı bekliyor.

Adana’nın Karaisalı İlçesi’nde ÇeceliPARK Halı Saha işletmecisi Mert Ünaldı,
Kovid-19 tedbirleri kapsamında birçok alanda faaliyet gösteren iş yerlerinin kapatıldığını hatırlattı.

Normalleşme sürecine geçilmesiyle bu iş yerlerinin çoğunun yeniden açıldığını belirten Ünaldı, “Son bir yılda üç ay gibi kısa bir süre hizmet verebildik. vaka sayısının hızla azaldığı şu ortamda ilk açılacak sektörler arasında yer almak istiyoruz Geçtiğimiz haziran ayı başında yeni normale geçiş sürecinde en son açılan sektörlerden biri olduk daha önceki gibi unutulmak istemiyoruz.” dedi.

Ünaldı, maddi zorluklarının giderek arttığını dile getirerek seslerini sosyal medyadan yaptıkları çalışmalarla duyurmaya çalıştıklarını belirtti.
Ünaldı, “Tüm karar verici mercilere sesimizi önceden duyurmak için yoğun çaba harcıyoruz. Türkiye’nin değişik bölgelerindeki halı saha işletmecileri ve kurulu bulunan dernekler aracılığı ile gündemde olmaya çalışıyoruz. Özellikle Twitter, Facebook, İnstagram gibi sosyal medya platformları aracılığı ile sektörümüzün düştüğü zor durumdan çıkış yolları için yetkililere sesimizi duyurmaya gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BUGÜNLERDE EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY SPOR”

20 Kasım 2020 tarihinden beri halı sahaların kapalı olduğunun altını çizen Ünaldı, “Halka açık parklarda, sokak aralarında, belediye ve Gençlik Spor Bakanlığına ait sahalarda spor halen serbest ancak ateş ölçümü, HES kodu uygulaması, duş ve soyunma odalarının kapatılması, maçlara seyirci alınmaması ve dezenfeksiyon kurallarına harfiyen uyulmasına rağmen halı sahalar kapalı. Gençlerimiz oyunlarını masa başında cep telefonunda değil sahada oynasınlar istiyoruz. Unutmayınız ki Türkiye de spor yapıyorum diyen erkeklerin % 80’i halı sahalarda spor yapmaktadır. Spor bugünler en çok ihtiyacımız olan bağışıklık sistemini güçlendirir. Pandemi süreci sona erdiğinde hareketsiz kalanlar bir de obezite sorunu ile uğraşmasınlar. 1200 metre alanda 14 kişinin spor yapması kapalı salonlarda yapılan spor aktivitelerinden daha az masumdur.” diye konuştu.

“TÜKENMEK ÜZEREYİZ DUYUN SESİMİZİ”

Maddi ve manevi anlamda çok zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Ünaldı, yetkililerden bu konuda çözüm isteyerek,
“Beş yüz bin kişi bu sektörden ekmek yiyor. Bizler devlet büyüklerimizin alacağı her karara harfiyen uyuyoruz. Önümüzdeki süreçte ilk izin verilen sektör olmak istiyoruz, artık tükenmek üzereyiz, duyun sesimizi” çağrısında bulundu.

872 total views, 1 views today

Bir cevap yazın