Cafer, köyde internet çekmedigi için derslere giremiyor

Güven ÖZGÜL/KARAİSALI, (Adana), (DHA)-

Adana’nın Karaisalı İlçesi’ne bağlı Etekli Köyü’nde yaşayan 15 yaşındaki Cafer Şimşek, köyde internet çekmedigi için online olarak yapılan derslere giremiyor.

Pandemi nedeniyle eba üzerinden verilen derslere köyde internet çekmedigi için giremeyen Karaisalı İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cafer Şimşek (15), derslere katılabilmek için evinden yaklaşık 1 km uzaklıktaki yüksek alanlara çıkıyor.

İlçenin Etekli Köyü’nde tarım ve hayvancılık yaparak geçimlerini sağladıklarını belirten 15 yaşındaki Cafer, “Pandemiden dolayı okullar kapandığı için eba sistemine geçildi ancak burda intenet çekmedigi için derslere giremiyorum. Derslerimden çok uzak kaldım. Zaman zaman evimize 1 km uzaklıktaki yüksek alanlara çıkıyorum derslere girebilmek için. Havalar çok soğuk her zamanda evden dışarı çıkamıyorum. Bu dönem derslerden hiç verim alamadım” dedi.

3 kız kardeşi olduğunu ve onların da aynı sorunu yaşadığını dile getiren Cafer, “İlçe merkezine yaklaşık 35-40 dakikalık bir uzaklıktayız. Köyümüze internet gelmesini istiyoruz. Köyümüzdeki tüm öğrenciler rahatlıkla internete erişebilsin ve derslerinden geri kalmasınlar. Bizler okuyup vatanımıza ve milletimize hizmet etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

1,573 total views, 2 views today

Bir cevap yazın