Bırakın yeşili, sarı bile yok

Sorular karşısında muhatapları cevapsız bırakmamak ve kamuoyuna bilgi aktarmak niyetiyle Salbaş Haber Ajansı sitesindeki köşe yazımda ”BİRAZDA SİYASET” başlıklı açıklamalarım bir hayli ilgi çekmiş olmalıki, Sayın Güven ÖZGÜL editörü olduğu haber sitesinde ”Davut DEVELİ’den AK Parti’ye yeşil ışık” şeklinde haber yaparak manşete taşımış ve bazı dostlar da merakla ”Hayırdır” veya ”Rüyamda görsem inanmam” şeklinde yorum yapmışlardır.

Ülkemde siyaset felç olmuştur. Ahde vefa duygusu diye bir şey kalmamıştır. Kimin kiminle ne zaman dost,ne zaman düşman olacağı belirsiz hale gelmiştir. Siyasette ”İteat et, rahat et” mantığı hakim kılınmak istenmektedir. Halbuki bize ”Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.” diye öğrettiler. Bazı vatan evlatlarını ve cesur insanları tenzih ederim ama, genel olarak ”Evet efendim, tamam efendim, haklısınız efendim, emredin efendim.” demeyenin siyaset yapma olasılığı kalmamıştır.
Ekonomik güçle beraber teslimiyet yoksa siyaset arenasında yoksun.
Bu durum bütün siyasi partiler için geçerli hale gelmiştir. Siyasi partiler ve seçim kanunları değişmediği müddetçe, partilere kayıtlı üyelerin veya delegelerin sözünün geçmediği yöntemlerle, bu gemi ve siyaset sağlıklı bir şekilde yürümez, yürüyemez.

Siyasi hayatımda AK Parti’ye bir defa yeşil ışık yakmıştım ama, o ışıkta bile geçmek nasip olmadı. 2002 yılında genel seçimlere bir hafta kala Anayasa mahkemesi’nin kapatma davası açmasına ve mağdur edilmesine tepki olarak AK Parti’ye geçmek istemiştim.
Ancak; siyasi gelecek endişesiyle o günkü teşkilat mensuplarınca üyeliğime sıcak bakılmamıştı. O günden bu güne bırakın yeşili, sarı ışık bile tarafımdan yakılmamıştır.
Sanırım ışık kırmızı yanmaya devam edecektir.

Memleket adına endişe ve öngörülerimizde hep haklı çıkmanın rahatsızlığı var üstümüzde.
Bazıları da demiyorlar mı zaten ”Aldatıldık, kandırıldık ve hatta ihanet ettik vatanın bir köşesine.”

Biz de ayna tutuyoruz yol yürüyenlere. Her şey çok güzel ve iyi olsun diye.

Yerine göre iyi olanı alkışlamaya, yanlışı eleştirmeye devam eden yazılarımızla yolumuza devam inşallah.

Kalın sağlıcakla.

1,116 total views, 1 views today

Bir cevap yazın