Başkan Karalar’dan Saadettin Aslan’a: “Haddini bil!”

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Başkan Karalar’ın işçi çıkarmalar konusunda bir TV’de çıkarılan işçi sayısının bini bulmadığını söylediğini hatırlatarak, “Resmen yalan söylediniz” dedi. Aslan’ın bu sözlerine Karalar sert tepki gösterdi.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, ulaşım, ekmek ve yol sorunlarına değindikten sonra konuyu işten çıkarmalara getirdi. Tele 1 TV’de ‘Demokrasi Arenası’ programının sunucusu Uğur Dündar’ın kaç işçi çıkardıklarına dair sorusuna Başkan Zeydan Karalar’ın “1000’e yakın” şeklindeki cevabının gerçekleri yansıtmadığını öne süren Aslan,”Resmen yalan söylüyorsunuz” dedi.

Başkan Karalar Saadettin Aslan’ın konuşma üslubuna tepki göstererek, “Karşında bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Herkes haddini bilecek” dedi.

İşçi çıkışları ile ilgili rakamları yarın vereceğini söyleyen Karalar, daha sonra önüne konulan pusulaya bakarak, “Büyükşehir’de 271 kişi istifa etti ve bir kısmı da emekliye ayrıldı. Onlarla beraber toplam 1107 kişi işten çıkarıldı. Emekliye ayrılan ve istifa edenleri bu sayıdan çıkardığımızda toplam işten çıkarılan kişi sayısı bini bile olmadı. Eğer 2500 hatta 2200’ü ispat ederseniz ben burada durmam” dedi.

Muhalefetin; “ASKİ’yi niye söylemiyorsun?” sözlerine de yanıt veren Karalar, ”Askiden 112 istifa var. 100 kişi emekliye ayrıldı, onların dışında 350 kişi işten çıkarıldı” dedi.

1,532 total views, 1 views today

Bir cevap yazın