Başkan Akça: “5 Ocak Adana üzerindeki kötü niyetli emellerin sona erdiği bir gündür”

Güven ÖZGÜL/ADANA, (SHA)-

İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Mustafa İlker Akça, Adana’nın kurtuluşunun yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Akça, Adana toprağının bereketli ve potansiyeli yüksek bir konuma sahip olduğunu belirterek, “Adana ülkemiz ekonomisine yön veren en önemli şehirlerimizden birisidir. Adana tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarihte de Adananın merkez olduğu coğrafi bölge, günümüzde olduğu gibi gelişmelerin ve ekonomilerin güçlenmesi konusunda misyon ve vizyonlarını belirleyici olmuştur. Bu sebeple her dönem cazibe merkezi olma özelliğini sürdürmüştür.” dedi.

“5 OCAK ADANA ÜZERİNDEKİ KÖTÜ NİYETLİ EMELLERİN SONA ERDİĞİ BİR GÜNDÜR”

5 Ocak tarihinin Adana ve Adanalı için sıradan bir tarih olmadığına dikkat çeken Akça, “5 Ocak Adana üzerindeki kötü niyetli emellerin sona erdiği bir gündür. Kurtuluş savaşı esnasında halkımız çok acılar çekse de; halkımızın üstün direnişi dirayeti ve diplomatik bir kararlılıkla Adana’mız 5 Ocak 1922’de resmen düşman işgalinden kurtulmuştur.” ifadelerine yer verdi.

ATATÜRK’ÜN ADANA İLE İLGİLİ O SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Akça, “Tarihimizde Adana ile ilgili en önemli detay Mustafa Kemal Atatürk’ün 1918 yılında geldiği Adana’da dönemin yetkililerine yazdığı telgrafta İskenderun Limanına çıkacak düşman askerlerine halk ve komutasındaki askerler tarafından ateş açılacağını bildirmesidir. Bu telgraf birçok tarihçi tarafından Adana’da verilen bu emrin Kurtuluş Savaşının ilk emri olarak kabul görmesidir. 1923’de Adana’ya tekrar gelen Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK bu durumu “bende bu vekayiin ilk his-i teşebbüsü bu güzel Adana’da vücut bulmuştur.” ifadesi en güzel kanıtı olmuştur.” hatırlatmasında bulundu.

GAZİ VE ŞEHİTLERİ ANDI

Akça, “5 Ocak vesilesiyle Adana’mızın düşman işgalinden kurtuluşunu kutlar; bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize şükranlarımı sunarım.” dedi.

686 total views, 1 views today

Bir cevap yazın