BAKIN BURASI ÇOK ÖNEMLİ (!)

Açıklanan rakamlara göre ekonomik verilerimiz hayli iyiye gidiyor. Öyleki enflasyonumuz tek haneye düşmüş, kişibaşına milli gelirimiz dolar bazında dört haneye çıkmış durumda.
Ama gelin görün ki bu rakamlar ne çarşıya ne pazara uğramış.
Reel İşsizlik almış başını gidiyor. Vatandaş borç içinde çırpınıyor. Bir taraf tenceresini kaynatamazken öbür taraf bebek mevlütlerinde onlarca dansçı oynatıyor. Minicik bebeğe pırlanta yüzük takıyor. Bir tarafta bebekler ölüyor, diğer tarafta bebeklerin parmağına yüzbinlerce liralık pırlanta takılıyor. Üstelik bu milletin parasıyla.
Bu işte bir yanlış yok mu ?
Yanlışa itiraz edecek kimse yok mu ?

Galiba haklılar diyorum bazen. Gelir toplamda artıyor belki de. Ama bir kesinin geliri sınır tanımaz şekilde artıyor. Diğer kesim ise hızla fakirleşiyor.

Bu bizim maliye bakanı matrak adam. Burası çok önemli, şurası daha da önemli filan diyerek enflasyon, işsizlik… bir bir hedefleri tutturuyor (!) adam.
Bir fıkra duymuştum geçenlerde. İlk duyduğumda gülme krizine girmiştim.
Adamın biri okçuluğa çok meraklıymış. Evinin bahçesinde yüzlerde hedef, hepside tam 12 den vurulmuş. Adama sormuşlar: Nasıl oluyor da hepsini 12 den vuruyorsun, Sırrın nedir ?
Valla önce oku atıyorum sonra hedefi çiziyorum, demiş.
Bizim maliye bakanı da o hesap. Adam tüm hedefleri tutturuyor. Bravo vallahi.

“Çocuklar Üşümesin”

Salbaş Haber Ajansı olarak “Çocuklar Üşümesin” diye bir kampanya düzenleyelim demiş bir yazarımız. Mont, kaban alacak parası olmayan çocuklarımız kışın üşümesin diye onlara destek olalım diyor. Tam destek benden. Tüm dostları az çok demeden destek olmaya davet ediyorum.
Bakın burası hepsinden daha önemli.

1,039 total views, 1 views today

Bir cevap yazın