Bahçeli Grup Toplantısı’nda konuştu: “Şerefsizleri birer birer toprağa gömeriz”

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, emekli amirallerin bildirisiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Ya şerefimizle şehit oluruz, ya da şerefsizleri birer birer toprağa gömeriz” dedi.

MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in seneyidevriyesinde kabrine gitmeyen Devlet Bahçeli, MHP’nin bugünkü grup toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı ortağı Bahçeli’nin sözlerinden satırbaşları şöyle:

– Dünya genelinde hala Covid-19’un tedavisinde kullanılan aşıya erişim sorunu varken, Türkiye’de aşılama sayısı 17 milyonu bulmuştur. Yerli aşı çalışmalarında ümit verici sonuçlar alınmıştır.

– Güç birliği yaparak, inanç birliği yaparak, kurallara uyarak musibeti yeneceğiz. Sağlık Bakanlığımıza, doktorlarımıza, hemşirelerimize tüm sağlık çalışanlarımıza kadar minnet duyuyor ve fedakarlıkları takdir ediyoruz.

– Bugünleri aşacağız. Türkiye haritası kırmızıya boyansa da umutsuzluğa kapılmayacağız.

– Rusya-Ukrayna sınırında savaş helikopteri uçmakta, tehdit etmektedir. Ukrayna AB’nin kalkanı olduğu söylemiştir. NATO ve Rus uçakları tehlikeli bir it dalaşına girmiştir. Karadeniz’den Akdeniz’e uzanan yolda gerginlik farklı boyutta devam etmektedir.

– ABD Dışişleri Bakanı’nın S-400’ü elimizden çıkarmayı dile getirmesi zamanlama bakımında manidardır.

“MONTRÖ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

– Önce 126 eski büyükelçinin şüpheli bildirisi yayımlanmıştır. Montrö tartışmaları derken Türkiye 4 Nisan’da 104 emekli amiralin bir nevi muhtırasıyla sarsılmıştır. Montrö Boğazlar Sözleşmesi Lozan’ın ayrılmaz bir parçasıdır bizim kırmızı çizgimizdir. Hiç kimsenin Montrö’yü tartışmaya açtığı falan da yoktur.

– Vehimlerinin ve gizli emellerinin esiri olan 104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Bu lekeyi temizlemek demokrasinin, hukukun ve milli iradenin tarihe karşı namus, şühedaya da vefa borcudur.

– Cüretlerinin bedelini ödemelidirler. 104’lükler büyük bir suç işlemiştir. Demokrasi düşmanlarına yeşil ışık yakan gel gel yapan 104’lükler suç işlemilerdir. Bu suç cezasız kalamaz kalmayacaktır. Hayret etmemek elde değildir. Mavi vatanımızı bu çürüklerle nasıl savunmuşuz!

– Bu 104 emekli amiral bozuntusunu bir araya getiren ortak bir bildiriye imza attıran, gece yarısı muhtıra ihtimasına sokan asıl motivasyon nedir? İplerini tutan zihniyetin eşgali ve robot resmi kimleri göstermektedir?

– Üzerinde durulması ve sorgulanması gereken bir diğer muamma da; meshul kokuşmuş bildiri günü birlik ve lokal bir tepki midir? Bir tür kripto haberleşme midir? Yoksa zincirleme bir reaksiyonun ilk etabı mıdır?

– Bir süredir ülkemizin maruz kaldığı siyasal ve ekonomik sorunlar birbiriyle kopuk değil aynı kriz güzergâhına ortaklaşa sadece farklı yollardan ulaşma gayretidir. Bize göre 4 Nisan çıkışını detaylarıyla ele almak şarttır.

– Bunlar denizci değil denizciliğin yüz karalarıdır. Söz konusu muhtıra emeklilikle canı sıkılan, biraz da adımızdan söz ettirelim diyen bir meczubun işi değildir. Bunları deniz nasıl tutuyorsa hukuk da öyle tutmalı, cüretlerinin bedelini ödemelidirler. Gece yarısı bildirisi hangi mihrakların bildirisidir?

“AYM’NİN KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR”

– Anayasa Mahkemesinin HDP’yi kollayan arkalayan kararı yok hükmündedir. Bugün HDP’nin dosyasını gerisin geri Yargıtay Başsavcığına gönderen zevatın 1 saatliğine de olsa dağda teröristin karşısına çıkacak cesareti var mıdır.

– İddianamenin şurası olmamış burası olmamış diyen AYM’nin başkan ve yardımcıları gidin bunu şehit analarına anlatın. HDP’ye zaman kazandıran AYM’nin devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü umursamadığını görüyoruz.

“AYM’NİN KAPISINA KİLİT VURULMALIDIR”

– Halen AYM Başkanlığı’nı işgal eden şahsın, geçmişte Polis Akademisi başkanıyken, PKK açılımına nasıl ev sahipliği yaptığını, 12 kötü adamı nasıl ağırladığını biz gayet iyi biliyoruz.

– O tarihlerde Polis Akademisi’nde sözde Kürt Çalıştayı düzenleyen zat AYM Başkanı’dır. Mahkeme başkanının tarafsızlığı söz konusu değildir. Bu mahkemenin kapısına kilit vurularak yeniden yapılandırılması demokrasi sorumluluğudur. AYM’nin bir darbe mirası olduğu ortadadır.

795 total views, 1 views today

Bir cevap yazın