Adana’da İYİ Parti rüzgarı: Oy oranında büyük yükseliş

ORC Araştırma partilerin illere göre oy oranlarını hesapladığı çalışmasını yayınladı.

ORC, Haziran ayı anketinden 10 ilin sonuçlarını paylaştı. Haziran ayı anketine göre Cumhur İttifakı yüzde 34.8, Millet İttifakı ise 43.4 oy alıyor…

Trabzon, Erzurum, Mersin, Adana, Kocaeli, Tekirdağ, Muğla, Samsun, Karabük ve Giresun illerinin anketlerinde dikkat çekici sonuçlar çıktı. Karadeniz bölgesi illerinde AK Parti ilk sırada çıkarken, ikinci sıraya İYİ Parti’nin yükseldiği görülüyor. CHP ise Büyükşehir Belediyesi elinde olan şehirlerin tamamında birinci parti çıktı.

ORC anketinde katılımcılara, “Bu pazar genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz” diye soruldu. Ankete katılanların yüzde 27.7’si AK Parti derken, yüzde 23.8’i CHP, Yüzde 20.6’sı da İYİ Parti dedi. HDP yüzde 7.5, MHP ise yüzde 7.1 çıktı. Anket sonuçlarına göre Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) yüzde 43.4 oy alırken, Cumhur İttifakı (AK Parti-MHP) yüzde 34.8’de kaldı.

İYİ PARTİ ADANA’DA OYLARINI 7,2 ORANINDA ARTIRDI

ORC anketine göre Adana’da CHP yüzde 29 oy oranı ile ilk sırada. Adana’da AK Parti yüzde 28.1 ile ikinci, İYİ Parti 19.4 ile üçüncü sırada çıktı. HDP 9.3 çıkarken, geçen dönem Adana’yı yöneten MHP, 8.1 ile HDP’nin gerisinde kaldı.

430 total views, 1 views today

Bir cevap yazın