Adana’da Astsubaylar günü düzenlenen törenle kutlandı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Adana Şubesi, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü dolayısıyla tören düzenledi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Adana İl Başkanlığı, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü dolayısıyla Atatürk Parkı’nda tören düzenledi. Gerçekleştirilen törende Şube Başkanı Emekli Kıdemli Başçavuş Bilal Olpak ve Emekli Astsubay Hasan Gürsel Şahin başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak, İstiklal Marşı’nı okudular. Olpak konuşmasında, Şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mensubu olmaktan her zaman gurur duyduklarını belirtti.
“ASTSUBAY SINIFIYLA GÖREV YAPAN ASKERLERİZ”
Her zaman Türk Silahlı Kuvvetleri’ni desteklediklerini konuşmasında dile getiren Olpak, “Dualarımız ve bütün kalbimiz meslektaşlarımız ve kahraman askerlerimizle beraberdir. Tarihin her aşamasında; ülkesini, topraklarını ve milletini korumak için hep savaşmak durumunda kalmış aziz milletimizin Anadolu’daki çocukları olarak bizler, Milattan Önce 209 yılına kurulmuş olan düzenli ordusunun içerisinde günümüzde Astsubay sınıfıyla görev yapan askerleriyiz.”dedi. “ASTSUBAYLIK, RUHUMUZUN DOKUSUNDA YAŞIYOR”
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin; vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine yönelik tehdit oluşturan tüm terör örgütlerine karşı her zaman üst düzeyde mücadele etmektedir. Bu mücadele sırasında, asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı güçle ve “ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla başlattığı bütün hareket planlarının içerisinde biz astsubaylar her zaman olmuştur. TEMAD Adana İl Başkanlığı olarak her zaman olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetleri’ni destekliyoruz. Astsubaylık, ruhumuzun dokusunda yaşayan, gururlandığımız ve yıpranmayan bir duygudur. Hepimizin Astsubaylar günü Kutlu olsun.” şeklinde konuştu.
“VATANA HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN ŞEREF”
Barışta vatana sahip çıkan çok olsa da kendilerinin her zaman vatana sahip çıktıklarını, çıkmaya da devam edeceklerini belirten Emekli Astsubay Hasan Gürsel Şahin, vatanın birliğine ve hürriyetine hizmet etmenin kendileri için şeref olduğunu kaydetti. Büyük bir aile oldukların vurgulayan Şahin, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna savaşıp ebediyete intikal eden şehitlere, gazilere, Ömer Halisdemir’e tüm astsubaylara, onların yakınlarına Allah’tan rahmet diledi.

Konuşmaların ardından şehit mezarlarını ziyaret etmek üzere Garnizon Şehitliği’ne geçildi.

480 total views, 1 views today

Bir cevap yazın