Adana Demirspor Süper Lig’e mi çıkıyor?

Birçok kulüp ve futbolseverin Süper Lig’in 22 takıma yükseltilmesi ve bay geçme olmaması yönünde çağrısı üzerine Türkiye Futbol Federasyonu’nun 5 Ağustos Çarşamba günü toplanacağı öğrenildi.

Tüm liglerden küme düşmeyi kaldıran TFF, Süper Lig’in 21 takımla oynanmasına karar verdi. 21 takımla oynanıldığı zaman her hafta bir takımın maç yapamayacağından dolayı kulüpler 22 takımlı lig olmasını ve sezon sonunda 5 takımın küme düşmesi ile bir sonraki sezon 20 takım ile oynanmasını talep ediyor.

TFF’nin alacağı karar doğrultusunda Süper Lig 22 takım olursa, play-off finali oynayan Adana Demirspor’un yükseltilmesi planlanıyor.

Süper Lig kulüplerinin yeni sezonda fikstürü bay geçmemek için yeni bir çözüm önerisini tartıştığı öne sürüldü.

Türkiye Futbol Federasyonu bu sezon küme düşmenin kaldırıldığını ve yeni sezonun 21 takımla oynanacağını açıkladı. Böylece 2020-21 sezonunda her hafta bir takımın fikstürü bay geçme zorunluluğu ortaya çıktı. Bu durum için Süper Lig kulüpleri arasında yeni bir çözüm önerisinin konuşulduğu iddia edildi.

Süper Lig’de yeni sezon 22 takımlı mı olacak?

Süper Lig kulüpleri yeni sezon öncesi ortaya çıkan bay geçme zorunluluğu için 21 yerine 22 takımlı bir lig formülünü gündeme aldı.

“LİGDEKİ TAKIM SAYISINI 22’YE ÇIKARALIM”

İddiaya göre Süper Lig ekipleri 1 takımın daha lige çıkarılması, sene sonunda 5 takımın küme düşürülmesi ve ligin 20 takıma sabitlenmesi formülünü tartışmaya açtı.

Süper Lig’in yeni sezonu için belirlenen bay zorunluluğu tartışma yaratmış, bu durumun getireceği avantajlar ve dezavantajlar kulüpleri endişelendirmişti.

TFF’NİN ALDIĞI KARARLAR

Süper Lig’de 2019/20 sezonu itibariyle küme düşme kaldırıldı. Buna göre Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor önümüzdeki sezon da Süper Lig’de yer alacak. Yeni sezon lig 21 takımla oynanacak.

1,074 total views, 1 views today

Bir cevap yazın